Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan referandum değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan referandum sonrası ilk mülakatını Amerika'nın CNN Televizyonuna verdi. "Amerika ile ilişkileri daha da ileri taşımak istediğini" kaydeden Erdoğan, Trump ile Avrupalı liderleri karşılaştırmanın yanlış olacağını da kaydeti. Referandum konusunda değerlendirmeler de yapan Erdoğan, "Bu sistem Cumhuriyet tarihinde bir değişim dönüşümü başarmaya yönelik bir sistemdir. Aslolan maçı kazanmaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan referandum değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, referandum sonrası Amerika merkezli haber kanalı CNN'E mülakat verdi. Erdoğan, Trump ile ne konuştukları sorusuna yanıt verdi.

ERDOĞAN İLK MÜLAKATINI ABD MERKEZLİ CNN'E VERDİ: "İLİŞKİLERİMİZ GÜÇLENEREK SÜRECEK"​

"TRUMP'TAN TEBRİK TELEFONU: Öncelikle bu bir tebrikti ve üstelik de Paskalya Bayramı'nı yaşadıkları bir anda araması, gerçekten ayrıca beni de mutlu etti... Bundan sonraki süreçte ilişkilerimizin daha da güçlenerek gideceği noktasında, Suriye konusundaki düşüncelerini paylaşma imkânını ben de buldum kendileri de buldu... Yüz yüze görüşmek suretiyle Türkiye-Amerika ilişkilerini güçlenerek daha ileri taşıyalım dedik, mutabık kaldık."

Cumhurbaşkanı "Suriye konusunda Trump ile daha ileri seviyede bir işbirliği konusunda anlaştınız mı? Bu muhtemel destek Rakka'da kullanılacak mı?" sorusuna ise "Amerika, koalisyon güçleri ve Türkiye, IŞİD'le mücadeleyi rahatlıkla başarabilecek bir noktadayız." yanıtını verdi.

"TRUMP İLE AVRUPALI LİDERLERİ KARŞILAŞTIRMAK YANLIŞ OLUR"

Erdoğan, Trump ile Avrupalı liderleri karşılaştırmanın yanlış olacağını da kaydetti.

"Sayın Trump'la henüz çalışmalara başlamadık. Şu anda Trump'ın yaklaşım tarzları doğrusu bizleri mutlu ediyor. Temenni ederim ki bu ikili karşı karşıya oturup konuşmamızla birlikte belirleyeceğimiz yol haritasında bunu görmemiz halinde Türkiye ve Amerika stratejik ortak olarak, stratejik bir müttefik olarak, NATO içerisindeki iki önemli ülke olarak bizler çok şeyleri başarabiliriz, halledebiliriz..."

Amerika seyahatinde Trump'tan, Fethullah Gülen'i isteyeceğini de belirten Erdoğan "Şu anda bize verilmiş bir söz yok. Umudum var bu umudumu korumak istiyorum" diye konuştu.

"ASLOLAN MAÇI KAZANMAK"

Referandum sonuçlarına ilişkin değerlendirmede de bulunan Erdoğan, "Maçı 1-0 da kazansanız 3 puan alırsanız, 5-0 da kazansanız 3 puan alırsınız. Aslolan sonuçtur" dedi.

"BU SİSTEM CUMHURİYET TARİHİNDE DEĞİŞİMİ BAŞARMA SİSTEMİ"

Cumhurbaşkanı yeni sisteme dair de konuştu, "Bu sistem Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinde bir değişim dönüşümü başarmaya yönelik bir sistemdir." dedi.

ulusalkanal.com.tr

# erdoğan # referandum # haberler # CNN International