İstanbul'da bayram yoğunluğu

İstanbullular bayram tatilini yeşil alanlarda ve sahilde değerlendiriyor. Bayramın ikinci gününde Şile plajları doldu. Sahil şeridinde adım atacak yer kalmadı. Kimi vatandaşlar da aileleriyle birlikte piknik alanlarına gitti. Turizmin başkenti Antalya'da da sıcak hava ve nemden bunalanlar plajlara akın etti.

İstanbul'da bayram yoğunluğu

Mesire alanları, tabiat parkları ve sahiller doldu taştı. Kurban Bayramı'nın ikinci gününde kimi vatandaş piknik için yeşil alanlara, kimisi de serinlemek için sahillere akın etti.

İstanbullular, şehir merkezine kıyasla serin olan milli ve tabiat parkları ile mesire alanlarına gitti. Mangallar yakıldı. Sofralar kuruldu. O sofraların başında sohbetler edildi.

Kimi yurttaş hamakta dinlenmeyi, kimisi de top oynamayıp, eğlenmeyi tercih etti. Kentin tüm yeşil alanlarında kalabalık insan manzaraları görüntülendi.

Sıcak havadan bunalan yurttaşlar ise soluğu sahillerde aldı. Sahil şeridinde adım atacak yer kalmadı. Şile yolunda yoğun trafik akışı meydana geldi. Şile plajları doldu. Serin sularda kulaç atmak isteyen yurttaşlar, yoğunluğa neden oldu.

Turizmin başkentinde de benzer görüntüler vardı. Termometreler 34 dereceyi gösterdi. Nem oranı yüzde 75 olarak ölçüldü. Sıcak hava ve nemden bunalan yurttaşlar da plajlara akın etti.

Cadde ve sokakların boş olduğu kentte vatandaşlar, ya gölgelik alanlarda vakit geçirdi. Ya da denize girerek serinlemeye çalıştı.

Öte yandan hem İstanbul'da hem de Antalya'da yoğunluk oluşturan vatandaşların çoğunun maske takmadığı, zaman zaman da sosyal mesafeye uymadıkları görüldü.

ulusal.com.tr

# istanbul # antalya