İşten çıkarılan PTT çalışanları Ankara'da

Sendikalı olmaları nedeniyle işten atılan PTT'nin taşeron çalışanları seslerini duyurabilmek için Ankara’ya geldi. İşçiler salgın nedeniyle PTT Genel Müdürlüğü önünde toplanmalarına izin verilmeyince Ulus Meydanı'nda açıklama yaptı. İşçiler talepleri kabul edilene kadar Ankara’dan ayrılmayacaklarını duyurdu.

İşten çıkarılan PTT çalışanları Ankara'da

Haber: Seda Akyüz - Kamera: Uğur Pideci

PTT içinde sendikalı olduklar gerekçesiyle işten çıkarılan emekçiler işe dönme mücadelelerini Ankara'ya taşıdı.

PTT'de çalışan 15 bin taşeron işçi örgütlenerek PTT-Sen ve PTT Kargo-Sen’i kurdu. Taşeron firmalar ise işçilere baskı yaparak sendikadan istifa etmelerini istedi. İstifa etmeyen 41 işçi ya ücretsiz izne gönderildi ya da işten çıkarıldı.

Emekçiler İstanbul ve İzmir’deki eylemleri Ankara’ya taşıyarak 2 Şubat’ta PTT Genel Müdürlüğü önünde açıklama yapmak istedi. Ancak burada açıklama yapılmasına izin verilmedi.

Yaşanan arbede sırasında iki kişi gözaltına alındı. PTT-Sen Genel Başkanı Halit Büyük, gözaltına alınanların işçi olmadığını, dışarıdan aralarına karıştığını ve kim olduklarını da bilmediklerini söyledi.

Bunun üzerine işçiler açıklamayı Ulus Heykeli önünde yaptı. PTT emekçileri adına PTT Kargo-Sen Örgütlenme Uzmanı Ayşe Büşra Yılmaz konuştu. Yılmaz, işe geri alınana kadar Ankara’dan ayrılmayacaklarını belirtti:

- Bu suçu yapanlar bundan geri dönecekler. Ücretsiz izni kaldıracaklar. Bu talep kabul edilene kadar Ankara’dayız. Çalışma ve Ulaştırma bakanlıklarına da gideceğiz. Yasa ise bize olan yasalar da uygulansın. Korkacak bir şeyimiz yok.

# ankara # gözaltı # PTT # işçi # sendika # PTTSen # emekçi