Şehit Aileleri Derneği'nden 1128 akademisyenin bildirisine sert tepki

PKK'ya operasyonların durması için kaleme alınan ve 1128 akademisyenin imzaladığı bildiriye İzmir Şehit Aileleri Derneği'nden sert tepki geldi. Derneğin Başkan Yardımcısı Turgut Yıldız üniversiteleri göreve çağırarak bildiriye destek veren Akademisyenler hakkında yasal işlem başlatılmasını istedi. Akademisyenlere Bir tepki de Kamu-Sen’den geldi

Terör örgütü PKK’nın ağzıyla kaleme alınan 1128 akademisyenin imzaladığı bildiriye tepkiler sürüyor.

İzmir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Turgut Yıldız akademisyenler hakkında üniversitelerin yasal işlem başlatmasını istedi.

Bir açıklama da Türkiye Kamu Sen’den geldi.

Türkiye Kamu Sen İzmir Temsilcisi Ahmet Doğruyol Akademisyenlere çeşitli sorular yöneltti.

"Siz sözde aydınlar 'uluslararası bağımsız gözlemcilerin yıkım bölgelerinde giriş, gözlem ve raporlama yapılmasına izin verilmesini talep ediyoruz' derken yani uluslararası gözlemci isterken Türk askerinin bölgeden çıkartılmasını mı istiyorsunuz? Bir sonraki aşamada bölge kontrolünün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin eline geçmesini mi talep ediyorsunuz? Siz 'devlet kıyım yapıyor' derken yer altlarına tonlarca patlayıcı yerleştirip vatan evlatlarını katledenler ne yapıyor?"

Çözüm sürecini de eleştiren Doğruyol; bildirinin altına imza atan yabancı akademisyenlere dikkat çekti.

"Teröristlere kırmızı halılar serenlere, Oslo’da, Habur’da Dolmmabahçe’de görüşme yapanlara, bölücü başına sayın diyenleri de sorgulamamız gerek. Bildirinin altında yabancı akademisyenlerin olması da kuklaları değil kuklacıları işaret etmektedir."

HABER: BELMA YÜCEL KAMERA: AKIN KARA

ulusalkanal.com.tr

# sert tepki # Şehit Aileleri Derneği