Eğitimcilerden yaz dönemi çağrısı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla tüm illere yüz yüze ve uzaktan eğitim uygulamaları hakkında yazı gönderildi. Okul öncesi, özel eğitim merkezleri, 8. ve 12. sınıfların destekleme çalışmaları 17 Mayıs'tan itibaren yüz yüze olacak. Diğer kademeler ise 1 Haziran’a kadar uzaktan eğitimle devam edecek.

Eğitimcilerden yaz dönemi çağrısı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm illere yazı gönderildi. Uzaktan ve yüz yüze yapılacak eğitim faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla yayınlanan 9 maddelik açıklamaya göre, 17 Mayıs’tan itibaren yüz yüze eğitime okul öncesi kurumlar, özel eğitim merkezleri, 8. ve 12. sınıfların destekleme kursları devam edecek.

Salgın döneminde eğitim konusundaki sorunlar ve uzaktan eğitim hem velileri hem de öğrencileri endişelendirdi. ÖGESEN Genel Başkanı Vahdet Özkoçak dönem kayıpları için eğitimin yaz döneminde devam edilebilir önerisi geldi:

- Bu 9 madde içerisinde bir iki madde illerde il hıfzıssıhha kurumlarınca yüz yüze eğitimler tekrardan uzaktan eğitime çevrilebilir.

- Gerekirse dönemleri biraz daha uzatalım yazın yaz döneminde öğrencilerimize eğitim verecek hale gelelim. İki aylık uzatma ile açığı kapayabiliriz.

- Ne kadar çok aşılama hızını arttırır belirli bir seviyeye gelip öğretmenlerimizle birlikte çocuklarımızı koruyabilirsek biz yüz yüze eğitimde dünyadaki diğer emsallerimiz yakalamış oluruz.

1 Haziran gününden itibaren yüz yüze eğitimin devamıyla ilgili karar, yapılacak durum değerlendirmesinin ardından kamuoyuna duyurulacak.

# ulusal kanal # eğitim # öğrenci # okul # salgın # yüz yüze eğitim # kurs # salgın dönemi