Türkiye ve Rusya'dan YPG/PKK'yı ortadan kaldırma hazırlığı

Middle East Eye haber sitesinde , PKK/PYD’nin Suriye’nin Ayn El Arap kasabasından çıkarılması için Türkiye ile Rusya arasında müzakereler yürüttüğü iddia edildi. Müzakerelere göre PKK/PYD Ayn El Arap kentinden çıkarıldıktan sonra Rusya askerleri bölgede bulunmaya devam edecek. Türkiye ise stratejik M4 kara yolu bölgesini kontrol edecek. Müzakereler olumlu sonuçlanırsa Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi ile Barış Pınarı Harekat Bölgesi birleşmiş olacak.

Türkiye ve Rusya'dan YPG/PKK'yı ortadan kaldırma hazırlığı

Türkiye ile Rusya’nın PKK/PYD’yi Suriye’nin Ayn El Arap kentinden çıkarmak için görüştüğü öne sürüldü. Londra merkezli Middle East Eye, iki ülkenin, PYD’yi Ayn El Arap’tan çıkarmak için “askeri bir operasyon” hakkında müzakereler yürüttüğünü yazdı.

Haberde, Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekât Bölgesi ile Barış Pınarı Harekat Bölgesi’ni birleştirmeyi hedeflediği belirtildi. Cerablus ile Tal Abyad arasında PKK PYD’nin Kobani adını verdiği Ayn El Arap kenti yer alıyor.

Ayn El Arap kentini 2012 yılında terör örgütü PKK/PYD işgal etti. Ancak Türkiye’nin Suriye’deki terör hedeflerine düzenlediği Barış Pınarı Harekatı sayesinde Rusya ve Suriye askerleri Ayn El Arap kentine girdi. Ancak buna rağmen PKK/PYD Ayn El Arap’ta bulunmaya devam etti ve son dönemde Türkiye’ye yönelik saldırılarını arttırdı.

Middle East Eye’a konuşan kaynaklar, Türkiye ve Rusya’nın anlaşması durumunda, Rusya Ayn El Arap’taki askeri varlığını sürdürecek. Türkiye ise Tel Abyad ve Ayn El Arap’tan geçen stratejik konumdaki M4 otoyolu çevresindeki bölgeleri kontrol edecek.

Ayn Al Arap’tan PKK’nın çıkarılması konusunda Türkiye ve Rusya’nın M4 Krayolu’nun geçtiği İdlib kentinde karşılıklı tavizler vermesi de gerektiği değerlendiriliyor.

Middle East Eye’a konuşan Türk güvenlik kaynakları, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Ayn El Arap’ta bir askeri harekât için hazırlıklarını neredeyse tamamladığını da söyledi.

# türkiye # rusya # Türk Silahlı Kuvvetleri # pkk # pyd # YPG # tgb # Fırat Kalkanı # Londra # ayn el arap # m4 # middle east eye