Anneden intihar girişimi

Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi’nde 2 anne kas hastası çocuklarının tedavisi için hastanenin çatısına çıkıp intihar girişiminde bulundu. Anne Bilnur Göze, yaklaşık bir saat demirlere tuttundu. Yanına kimseyi yaklaştırmayan ve devletin çocukların tedavisi için destek vermemesine isyan eden ANNE, “Çocuklarımız gözümüzün önünde ölüyor, ben ölürsem belki bu çocukları yaşatmak için bir şey yaparlar. Yeter artık” diye haykırdı.

Anneden intihar girişimi

Başkentte kas hastası oğlunun tedavi edilmesini isteyen iki anne, hastanenin çatısına çıkarak eylem yaptı. Ölümün kıyısında yapılan intihar gibi eylem, yürekleri ağızlara getirdi.

5 yaşındaki kas hastası oğlu Kayahan'ın tedavi edilmesi için Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nin çatısına çıkan Binnur Göze, 'Ölüm değil, kök hücre' yazılı bir pankart açtı. Göze'nin yanısıra çocuğu kas hastası olan Ayşe Kalemköy de çatıya çıktı.

Türkiye’nin çeşitli illerinden Ankara’ya gelen kas erime hastaları, aileleriyle kök hücre tedavisinin Türkiye’de uygulanmamasını Sağlık Bakanlığı önünde protesto etti.

Tedavi masraflarını karşılayamadıklarını belirten aileler, Bakanlık yetkilileriyle görüşme talep etti. Muhatap bulamadıklarını belirten aileler daha sonra yolu trafiğe kapatmak istedi.

Çevik Kuvvet ekipleri, grubu yolu açması için ikna etti. Bu sırada Binnur Göze, kas hastası 5 yaşındaki oğlu Kayahan’ın tedavisi için çareyi Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nin çatısına çıkmakta buldu.

Boynuna ‘Ölüm değil, kök hücre’ afişi asan Göze’nin yanında kas hastası 13 yaşındaki Burak’ın annesi Ayşe Kalemköy de vardı.

Göze, önce basını çatıya çağırarak derdini anlatmak istedi.

Yanına gittiğimiz Binnur Göze’yi demirin arkasına geçmesi için ikna etmeye çalıştık ancak “ Ben sabrımın sonuna geldim zaten, benim oğlum ölüyor, ben her gün bir kardeş bir evlat kaybediyorum, yeter artık yaklaşmayın” diye yanıt verdi.

Ardından ikna çalışmalarına gelen polis ekiplerine ise “Siz evladın ölmesini ne zannediyorsunuz? Kaç evlat kaybettiniz, ben 5 yıldır canımla mücadele ediyorum” diye isyan etti.

Hükümet ve Sağlık Bakanlığına seslenen Göze, “Nerede devlet? Bir şey yapsınlar artık her gün gözümüzün önünde çocuklarımız eriyor” diye haykırdı

Olay yerine gelen polis ekipleri itfaiye ekiplerinden yardım istedi.

Uzun süren uğraşlar sonucunda sakinleşen Göze, demirlerin üzerinden alındı.

Yaklaşık bir saat sonra güçlükle ikna edilen kadın baygınlık geçirdi. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılarak tedavi altına alındı.

ulusalkanal.com.tr