Vali Coş'un skandalları bitmiyor!

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a yasadışı dinlemenin ardından şimdi de kaset arşivi suçlaması yöneltildi. Adana'da görev yapan gazeteciler, Valilik özel kaleminde, Adana'daki medya patronları ve gazetecilere ait özel görüntüler olduğunu açıkladı. Bu iddia savcılığa da yansıdı.

Olayın ortaya çıkışı ise bir hayli ilginç, Akdeniz Televizyonu Sahibi Yüksel Evsen ve Gazeteci Yüksel Mert, Valiliği ziyaret etmeye gitti. Ziyaret saatini beklerken Valilik Özel Kalem Müdürü Vahdettin Sakallı ile iki gazeci arasında sohbet başladı.

Sakallı, sohbet sırasında Adana'daki medya mensuplarının "gayriahlaki ve uygunsuz görüntülerini ile gayrihukuki servetlerini tespit ettiğini" ileri sürdü. Valilik Özel Kalem Müdürü Sakallı, yanındaki çekmeceyi göstererek, "Bu dolabı açarsam yer yerinden oynar" dedi.

Şaşkınlık yaratan bu konuşma üzerine gazeteciler savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yüksel Evren, ifadesinde olayı anlattı.

Kendisi Adana’daki birçok medya mensubunun uygunsuz ve gayriahlaki görüntülerini tespit ettiğini ayrıca gayrihukuki servetlerini öğrendiğini söyledi. Odasının sağ tarafındaki etajer tarzı bir dolabı göstererek bunların orada olduğunu belirtti. ‘Bu dolabı açarsam Adana’da yer yerinden oynar’ dedi.

Evsen, görüşme sırasında Ömer isimli bir memurun Adana'daki önemli kişilerin sosyal medya hesaplarını takip ettiğini de öğrenmiş. Evsen, Özel Kalem Müdürü için "Yazılanların anında kendisine geldiğini ayrıca MİT’in bazı konularda kendisine bilgi notu verdiğini iddia etti"

Yüksel Evsen, dinlemelerin sürdüğünü kaydetti.

“Bildiklerimi savcılıkta da mecliste de anlattım ancak hâlâ hiçbir şey yapılmadı. Dinleme devam ediyor. Sadece telefonda konuştuklarımı başkalarının ağzından duyuyorum.”

Evsen, bu bilgileri Meclis Böcek Komisyonu'nda da anlattı. Olaya tanık olan bir diğer gazeteci Yüksel Mert de savcılık ifadesinde olayı doğruladı.

“Vahdettin Sakallı’nın sağ tarafındaki dolabı göstererek ‘şu dolaptaki gizli görüntüleri açıklasam Adana’da yer yerinden oynar’ dediğini hatırlıyorum.”

AKP Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, İçişleri Bakanı'na mektup yazmış ve defalarca Vali Hüseyin Avni Coş'un yasadışı dinleme yaptırdığını gündeme getirdiğini açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr

# skandal # gazeteciler # hüseyin avni coş # Adana Valisi # kaset