Belediye başkanı olan Diyarbakır Kulp Kaymakamı Mustafa Gözlet kimdir, kaç yaşında, kariyeri nasıl? Kulp ilçesinin tarihçesi ve ilçe hakkında bilgiler

2 Eylül 2019 tarihinde göreve başlayan Kulp Kaymakamı Mustafa Gözlet, Kulp Belediye Başkanı olarak görevlendirildi. Peki Belediye başkanı olan Kulp Kaymakamı Mustafa Gözlet kimdir, kaç yaşında, kariyeri nasıl? Kulp ilçesinin tarihçesi ve ilçe hakkında bilgiler

Belediye başkanı olan Diyarbakır Kulp Kaymakamı Mustafa Gözlet kimdir, kaç yaşında, kariyeri nasıl? Kulp ilçesinin tarihçesi ve ilçe hakkında bilgiler

MUSTAFA GÖZLET KİMDİR

Mustafa GÖZLET 26/02/1986 tarihinde Denizli'nin Güney İlçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Denizli'de tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünü 2008 yılında tamamladıktan sonra Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde stajyer kontrolör olarak görev yaptı.

KARİYERİ

22/11/2010 tarihinde 99. Dönem Muğla Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Sırasıyla Mersin'in Çamlıyayla, Isparta'nın Yenişarbademli ve Adana'nın Pozantı İlçelerinde Kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu. İngiltere'de yurtdışı stajını tamamlayan Kaymakamımız, bu bir yıllık süre içerisinde Essex Üniversitesinde Politika alanında yüksek lisans yaptı. 99. Dönem Kaymakamlık Kursunu üstün başarılı olarak tamamlayan Kaymakamımız, Yeşilhisar, Dikmen ve Sivaslı Kaymakamlıklarının ardından 07/08/2019 tarih ve 2019/268 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile İlçemiz Kaymakamlığına atanmış, 02.09.2019 tarihinde İlçemizdeki görevine başlamıştır. Kaymakamımız okul öncesi öğretmeni Elif GÖZLET ile evli olup 2 çocuk sahibidir.

KULP HAKKINDA BİLGİLER

Çok eski bir ilçe merkezidir. 1540 tarihli tahrir defterinde Kulp'u Diyarbekir eyaletine bağlı 11 Ocaktan biri olarak görmekteyiz. Daha eskilerde Muş vilayetine bağlı kalmış, 1297 yılına dek Lice sancağına bağlı bir bucak iken, aynı yıl ilçe haline gelmiştir. Eski adı Pasur idi. "Pa" baş anlamındaydı. Pasur'un anlamı da Başkale olarak anlaşılıyor. Kulp adı ise mahalli söylentilere göre vaktiyle Kafrom Kalesi'nde oturup, bölgeye egemen olup "KULPO" isimli bir derebeyinden kalmadır.

Tarihin ilk çağlarında bu bölgeye Sümerler yerleşmiş, daha sonra bir süre de Etiler egemen olmuşlardır. Ardından konuklar ve Kimriler yerleşmişlerdir. Bölgede bu dönemden itibaren egemen olan Asurlular'ın egemenliği M.Ö. 606'da son bulunca önce Medler'in, sonra Persler'in eline geçmiştir. M.S. 226'da Romalılar'IN, 637 yılında ise Halid bin Velid tarafından fethedilmiştir. Bir süre Cizre'ye, sonra Diyarbakır'a ve Silvan'a bağlanmış, Şeyhoğulları , Büveyhoğulları, Mervanoğulları eline geçmiş, 1515 yılında burayı Osmanoğulları fethetmiştir.

Kulp ilçesinin bağlı bulunduğu Diyarbakır merkez ilçeye olan uzaklığı 127 km. olup, yılın her mevsiminde ulaşım rahatlıkla sağlanabilmektedir.

# diyarbakır # kulp # mustafa gözlet