Havice, IŞİD'den kurtarıldı

Irak ordusu, Kerkük kentinin batısında yer alan Havice ilçesini terör örgütü IŞİD'den kurtardı. Böylece örgütün Irak topraklarında çöle sıkışmış oldu. Irak Başbakanı Haydar İbadi "Bu yalnızca Irak değil, dünya için bir zaferdir" dedi.

Havice, IŞİD'den kurtarıldı

IŞİD'in Irak'ın kuzeyindeki en önemli kalelerinden olan Havice bölgesinde Irak ordusu zafer ilan etti. Iraklı resmi makamlar, Kerkük'e bağlı Havice ilçesinin Işid terör örgütünden temizlendiği açıklandı.

Havice ahalisi Irak ordusunu sevinç gösterileriyle karşıladı.

Havice Işid'in Kuzey Irak'daki son kalesiydi. Havice'nin Irak ordusu tarafından ele geçirilmesiyle birlikte, Işid Suriye sınırının batısındaki çöl bölgesine sıkıştı.

2014'ten bu yana terör örgütünün elinde olan ilçede 196 IŞİD'li teröristin öldürüldüğü belirtildi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ın, 215 km kuzeyinde bulunan Havice'de ikinci operasyon 21 Eylül'de başlamıştı. Havice operasyonuna Irak ordusunun yanı sıra, İran destekli Haşdi Şabi de katılmıştı.

Havice coğrafi olarak zengin petrol yataklarının bulunduğu Kerkük'e, aynı zamanda Musul ve Irak Bölgesel yönetimine yakın bir konumda. Irak'taki en önemli tarım alanlarından biri olan Havice, sebze üretiminde de ülkedeki en önemli ikinci bölge olarak gösteriliyor.

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Havice'nin alınmasınnın ardından açıklama yaptı. Irak Başbakanı, "Bu yalnızca Irak için değil dünya için de zaferdir" dedi. İbadi, Işid'e yönelik operasyonların Suriye sınırına doğru devam edeceğini açıkladı.

ulusal.com.tr

# ışid # ırak # Kerkük # havice