Son 51 yılın 9. en sıcak ilkbaharı

Türkiye, en sıcak ilkbaharlarından birini yaşadı. 2021 yılının ilkbahar mevsimi, son 51 yıllın en sıcak dokuzuncu ilkbaharı olarak kayıtlara geçti.

Son 51 yılın 9. en sıcak ilkbaharı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son 51 yılın hava sıcaklarını derledi. 2021 yılının ilkbahar mevsimi, 1971'den sonra en sıcak 9. ilkbahar olarak kayıtlara geçti.

Türkiye'de, ilkbaharın yaşandığı mart-nisan-mayıs döneminde hava sıcaklığı uzun yıllar boyunca ortalama 12 derece olarak ölçüldü. Bu ilkbaharda ise ortalama sıcaklık 1,2 derece artarak 13,2 dereceye yükseldi.

Hava sıcaklığı, Marmara, Trakya, Kuzey Ege, Karadeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında seyretti. Samandağ çevresinde mevsim normallerinin altında, yurdun diğer yerlerinde ise mevsim normallerinin üzerinde kayıtlara geçti.

Marmara Bölgesi’nde en yüksek sıcaklık 34,6 derece ile Geyve’de ölçüldü. Ege bölgesinde ise en sıcak il 39,4 derece ile Aydın oldu.

Türkiye'de en sıcak ilkbahar mevsimi ise 2018 yılında kaydedildi.

# aydın # meteoroloji # trakya # Meteoroloji Genel Müdürlüğü # karadeniz # Hava durumu # hava sıcaklığı # marmara # sıcaklık # samandağ # Mevsim # kuzey ege # sıcaklıklar