Hatay'da 'silah dolu TIR '

Yılın ilk gününde Hatay'dan gelen "silah yüklü tır" haberi gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre Hatay İl Jandarma Komutanlığı'na gelen ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, İnsani Yardım Vakfı'na ait bir yardım tırını durdurdu. Tırda silah ve mühimmat olduğu iddia ediliyor. MİT'in tırda arama yaptırmadığı da ileri sürüldü.

Hatay'da 'silah dolu TIR '

Radikal gazetesinden Fatih Yağmur imzalı haberde Hatay'da silah yüklü bir tırın durdurulduğu belirtildi. İddiaya göre tır kısa adı İHH olan İnsani Yardım Vakfı'na ait.

Hatay İl Jandarma Komutanlığı'na gelen ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Kırıkhan-Reyhanlı yolu üzerinde İnsani Yardım Vakfı (İHH)'ya ait bir yardım tırını durdurdu. Tır Suriyelilere yardım gödnermek üzere Ankara'dan yola çımıştı. Ancak, jandarmada arama izni bulunduğu halde MİT tarafından tırın aranmasının engellendiği iddia edildi.

TIR'da iddiaya göre İHH Bölge Müdürü ve bir MİT elemanı da bulunuyordu. Ayrıca Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in aracı Jandarmanın elinden almaya çalıştığı savcının ise arama kararında direndiği ifade edildi.

Gizemli Tırla ilgili ihbar tutanağı da basına yansıdı. Tunanakta “01 Ocak 2014 günü saat 16.00 sıralarında insani yardım malzemesi taşıdığı kılıfıyla içi silah dolu bir TIR Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden Kilis iline doğru yola çıkacağı, Sevkiyatın yapılacağı aracın plakasının 06 BR 8860 olduğu, dorsesinin ise 06 DE 3290 olduğu...” şeklinde ifadeler yer aldı.

Öte yandan İnsani Yardım Vakfı'ndan tırla ilgili yalanlama geldi. Vakfın internet sitesinden yapılan açıklamada "bölge ekiplerimiz Kırıkhan Jandarma Birimine giderek olay yerinde de İHH ile alakalı herhangi bir aracın söz konusu olmadığını teyit etmiştir." denildi.

İHH'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İHH'nın merkezine de bölgedeki ekiplerine de böyle bir yardım gönderildiğine dair bir bilgi olmadığı gibi, bölge ekiplerimiz Kırıkhan jandarma birimine giderek, olay yerinde İHH ile alakalı herhangi bir aracın söz konusu olmadığını teyit etmiştir.Hatay İl Jandarma Komutanlığı, avukatlarımıza İHH ile ilgili bir bilgi olmadığını bildirmiştir. Radikal gazetesinin, İHH adını vererek bu haberi karalama amaçlı yapması manidardır. Her türlü hukuki yola başvuracağımızı ve dava hakkımızı saklı tutarak şimdilik bu kadar açıklama ile kamuoyunu aydınlatmak istiyoruz.

17 Aralık operasyonu ile beraber oldukça sıklaşan bir şekilde kurumumuza yönelik iftira, karalama, tuzak oyunlar oynandığına dikkat çekerek, medya kurumlarını da tüm ilgili yetkili kurumları da mensubiyetlerine binaen değil, dürüstçe ve ahlaki/etik ve hukuka uygun davranmaya davet ediyoruz."

ulusalkanal.com.tr

# suriye # hatay # bomba # Tır # reyhanlı # ihh