AKP milletvekili Reşat Petek: Onurlu bir geçmişim var

AKP milletvekili Reşat Petek, FETÖ'yü övdüğü, Ergenekon kumpasına arka çıktığı dönemi "Geçmişimde şaibe yok. Onurlu bir geçmişim var" sözleriyle savundu. Kendisine yöneltilen FETÖ'cü suçlamasını savuşturma gayreti içine giren Petek, Meclis Darbe Araştırma Komisyonu'nda FETÖ'nün ipliğini ortaya çıkardığı için örgütün kendisini hedefe koyduğunu iddia etti.

AKP milletvekili Reşat Petek: Onurlu bir geçmişim var

Tarih 3 Nisan 2011… AKP Burdur Milletvekili Reşat Petek, Fethullah Gülen'e "Hocaefendi" diye hitap ediyor, Ergenekon kumpasına arka çıkıyor.

AKP'li Petek, tartışma yaratan "Ergenekon'un Meclis'teki uzantıları bunlar. Hocaefendi hakkında 'çete' diye konuşma yapıyorlar Meclis kürsüsünde" sözleri söylediği dönemi "Onurlu bir geçmiş" olarak niteledi.

Petek, "Geçmişimde şaibe, sıkıntı yoktur. Darbecilerle, hak ve hukuk tanımazlarla, müfterilerle, vesayetçilerle, demokrasi karşıtlarıyla mücadele ile dolu onurlu bir geçmişim vardır. Darbe Komisyon Üyeliğine, 15 temmuz hain darbecilerinin bombaladığı TBMM tarafından, Komisyon Başkanlığına da üyelerimizin çoğunluğunca seçildim. Başkanlığını yaptığım Komisyon çalışmaları ve hazırladığımız rapor, Anayasa ve TBMM İçtüzüğü hükümlerine uygun mükemmel bir çalışmadır. Fetöcüler ve destekçileri rahatsız olsa da tarihi bir vazifeyi onurla yerine getirdik." ifadelerini kullandı.

Petek, Meclis Darbe Araştırma Komisyonu'nda FETÖ'nün ipliğini de ortaya çıkardıklarını savundu, bu nedenle örgütün kendisini hedefe koyduğunu ileri sürdü.

Kendisine yöneltilen FETÖ'cü suçlamasını savuşturmak için çabalayan Petek'in Atatürk ve Fethullah Gülen'e karşı nasıl eylem yaptıklarını da anlattı. Petek'in, "2014 yılında 'Ne Gülenist Vesayet, Ne Kemalist Vesayet' pankartıyla yürüyüş ve miting düzenleyip Gülen'in demokrasimiz üzerinde yeni bir vesayet kurmaya çalıştığını haykırdık" sözleri de dikkat çekti.

ulusal.com.tr

# fetö # ergenekon # Fetullah Gülen # darbe araştırma komisyonu # Hocaefendi