E- Bilet rezaleti

“E-Bilet için en hazır stat” denilen Atatürk Olimpiyat Stadı'nda taraftar e-bilet çilesi yaşadı. Sadece 18 bin taraftarın gittiği maça kısa süre kala e-bilet sistemi çöktü. Bazı futbolseverler, kartlarını yetkililere göstererek stada girdi, bazıları ise Akbille giriş yaptı.

E-bilet sisteminin uygulandığı ilk haftada bir yandan taraftarı mağdur etti, bir yandan da takımları.

Sistem Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini de etkiledi, derbide tribünler neredeyse boş kaldı.

Beşiktaşlı taraftarlar, elektronik bilet uygulamasını protesto edip derbiye gitmedi, sadece 8 bin kişi passolig kartı aldı. 75 bin kişilik statta, 10 bini kombine biletli olmak üzere, sadece 18 bin taraftar vardı.

Taraftarlar e-bilet uygulamasına tepki gösterdi.

Taraftar maça gitmeyince, seyyar satıcılar da mağdur oldu.

Güvenlik görevlileri ise rahat bir gün geçirdi.

Çok az sayıda taraftarın maça gitmesine karşın, gişelerde yine kuyruklar oluştu. Turnikelerin kartları tanımaması nedeniyle taraftarlar bir süre stada giremedi. Kuyruklar uzayınca, taraftarlar kartlarını kapıdaki görevlilere göstererek stada girdi.

Sistem sorunu sadece turnikelerinde değildi. Gişelerden passokart almak isteyen taraftarlar, buradaki sistemin de çökmesi nedeniyle uzun süre bekledi. Bazı taraftarlar da İETT ulaşım kartlarıyla turnikelerden geçti.

Derbide ilginç bir olay daha yaşandı. Kasımpaşa maçında Fernandes'e saldıran ve 1 yıl stat yasağı verilen Mustafa Özel yasağı çiğnedi. Özel'in abisinin kombine biletiyle maça girdiği belirlendi.

ulusalkanal.com.tr

# taraftar # rezalet # atatürk olimpiyat stadı # e-bilet