Şehitliklerde hüzünlü bayram arefesi

Yurdun dört bir yanında şehitliklerde hüzünlü bayram arifesi yaşandı. Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan şehit aileleri, şehitliklere gitti. Vatan uğruna can veren şehitlerimizin kabirlerini ziyaret edip, dualar okudu.

Şehitliklerde hüzünlü bayram arefesi

RamazanBayramı arifesinde şehitliklerde hüzün vardı. Yurdun dört bir yanındaki şehitliklerde vatan uğruna can veren şehitlerimizi aileleri ziyaret etti.

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine "Şehit Ailelerinin Kabristan Ziyaretleri" konulu genelge gönderdi. Buna göre, şehit aileleri, arife günü ve Ramazan Bayramı'nın birinci gününde şehitlik ziyaretleri için sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu.

İstanbul’da Edirnekapı Şehitliği’ni ziyaret eden şehit aileleri, kabirlerin bakımını yaptı, mezar taşlarını yıkadı, çiçek dikti.

Bursa’da sabahın erken saatlerinden itibaren aileler, Pınarbaşı Garnizon Şehitliği'ne gitti. Temizleyip su döktükleri, çiçeklerle donattıkları mezarların başında dualar edildi.

Mersin’de de şehit yakınları Toroslar ilçesi Şehir Mezarlığındaki şehitliği ziyaret etti. 24 Ağustos 2020’de şehit olan Piyade sözleşmeli er Mesut Yıldırım’ın annesi Adana'da yaşıyor. Salgın nedeniyle şehidinin kabrini ziyaret edemedi. Oğlu Veli Can Yıldırım annesini görüntülü aradı. Şehit annesi, bayram arifesinde oğlunun kabrini görme imkanı buldu.

Tunceli’de 2018’de şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel'in annesi Sebahat Türkel de hem oğlu hem İsrail'in saldırısı altında olan Filistinliler için dua etti.

Bilecik Şehitliği’nde de aileler, temizleyerek su döktükleri mezarların başında duygusal anlar yaşadı.

# Bilecik # bayram # ramazan bayramı # şehit # genelge # salgın # ramazan # Uzman # şehitlik # uzman çavuş