''Pes etmeyin''

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, New York ve Viyana merkezli basın meslek örgütü temsilcileri ile bir araya geldi. Kılıç, Türkiye'de artan bir korku iklimi oluştuğunu bundan da siyaset kurumları sorumlu olduğunu belirtti.

''Pes etmeyin''

Uluslararası Basın Enstitüsü ve Gazetecileri Koruma Komitesi'nin ortaklaşa oluşturduğu misyon Ankara'da. Heyet TİB kararından bir gün önce Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile görüştü.

Yargının görevi, özgürlükler ve Türkiye'de yaşanan siyasi gelişmeler hakkında bilgi veren Kılıç, görüşlerini de aktardı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Türkiye'de "korku ikliminin giderek arttığını belirtti.

"KİN VE NEFRET SÖYLEMİ ARTIYOR"

Kılıç, "Beni endişelendiren konu, Türkiye'de giderek artan kin ve nefret söylemi. Bu iklimin oluşmasında siyaset kurumlarının sorumluluğu var. Bu sorunun siyasi tansiyonun düşmesiyle azalacağını tahmin ediyorum." dedi.

"PES ETMEYİN"

Gazetecilerin özgürlükler konusunda direnmesi gerektiğini vurgulayan Kılıç "Bu ortamda oluşan korku iklimi gazetecileri de etkiliyor. Temel hak ve özgürlükler konusunda mücadele gerekir. Gazeteciler de direnmeli. Pes etmemeleri gerekir." diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# gazeteci # tib # new york # haşim kılıç # AYM # viyana