Başbakan Binali Yıldırım'dan referandum açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Başkanlık sistemi referandumunun 20 Nisan’a kadar yapılacağını açıkladı. Yüksek Seçim Kurulu’nun bu hafta içerisinde kesin tarihi açıklayabileceğini söyleyen Yıldırım muhalefetten gelen “Rejim değişiyor” eleştirilerine de yanıt verdi, ''Onlar kendileri gidiyor. Türkiye'nin bir yere gittiği yok” dedi

Başbakan Binali Yıldırım'dan referandum açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım partisinin genel merkezinde düzenlenen AKP 115’inci Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Başkanlık sistemini hedefleyen Anayasa değişikliği teklifinin referandum tarihine ilişkin bilgiler veren Yıldırım “''Anayasa değişikliği, muhtemelen Nisan ayının ilk yarısında, 20'sine kadar uygun bir tarihte yapılacak” dedi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun bu hafta içerisinde kesin tarihi açıklayabileceğini ifade eden Başbakan bu kararı YSK’nın vereceğini söyledi.

Yıldırım, Başkanlık sisteminin rejimi değiştireceğine yönelik muhalefetten gelen eleştirilere de yanıt verdi, “ onlar kendileri gidiyor. Feryadı figanları Türkiye için değil, kendi ikbal meseleleri için. Türkiye'nin bir yere gittiği yok” diye konuştu.

“Yeni sistemde güvenoyu yok” eleştirilerine de yanıt veren Yıldırım güvenoyunu milletin verdiğini söyledi, “Asıl varken vekiline iş düşer mi?” dedi.

Yıldırım’ın gündeminde Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılan Suriye zirvesi de vardı. Göreve geldiklerinde dostlukları arttıracaklarını, düşmanların azaltacaklarını ifade eden Yıldırım “Bir yıl önce Suriye meselesinde Türkiye'yi hesaba katmayanlar, şu anda Türkiye'nin dediği neyse ona göre amel ediyorlar” ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# Başbakan Yıldırım # ysk # referandum