Abdullah Gül'e şok! "Sehven" çağrılmadı

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kurucuları arasında yer aldığı AKP'nin 14'üncü kuruluş yıl dönümü törenine çağrılmaması ile ilgili "sehven" sürprizi yaşadı. AKP'den yapılan açıklamada Gül'ün kongreye sehven çağrılmadığı belirtildi.

Abdullah Gül'e şok! "Sehven" çağrılmadı

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, kurucuları arasında yer aldığı AKP'nin 14'üncü kuruluş yıl dönümü törenine davet edilmemesi ile ilgili açıklama geldi.

AKP erken seçim öncesinde, 12 Eylül'de olağan kongresini toplayacak. Kongre öncesinde yapılan kuruluş yıl dönümü törenine, partinin kurucularından olan Abdullah Gül'ün çağrılmaması dikkat çekmişti.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, Abdullah Gül, koalisyon görüşmeleri sürecinde Erdoğan ve partinin karar alıcılarıyla ters düştü. Gül'ün hem AKP'lilere hem de CHP'lilere koalisyon kurulması için telkinde bulunduğu ifade edildi.

Bu gelişmeler üzerine Gül, AKP Genel Merkezinde 14 Ağustos'ta düzenlenen törene davet edilmedi. AKP yöneticileri, kırıldığı belirtilen Gül’ün davet edilmeyişini, “Kasıt yok, sehven davet edilmemiş” sözleriyle açıkladı.

Abdullah Gül'ün ise, “Ülkenin temel ve genel sorunları ile ilgilenme çerçevesinde, dar siyasi gelişmeler ve AK Parti Kongresi ve erken seçimle ilgili özel bir gündemim yok” mesajı geldiği ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

# abdullah gül # AKP # sehven