Kovid-19 geçirenlere tek doz BioNTech uygulanacak

Türkiye'de aşılama çalışmaları tüm hızıyla sürerken Koronavirüs Bilim Kurulu yeni bir karar aldı. Karara göre, Sağlık Bakanlığı tarafından, Kovid-19 geçiren kişilere iki doz yerine tek doz BioNTech aşısı yapılacak.

Kovid-19 geçirenlere tek doz BioNTech uygulanacak

Koronavirüs Bilim Kurulu aşılama ile ilgili yeni bir karar aldı. BioNTech aşısıyla ilgili alınan karar SMS yoluyla vatandaşlara bildirildi. Karara göre, Kovid-19 geçiren kişilere iki doz yerine tek doz BioNTech aşısı yapılacak. Bu doğrultuda hastalığı geçiren vatandaşların ikinci doz randevuları iptal edildi.

SMS'te, "Kovid-19 hastalığı geçirenler için tek doz BioNTech aşısının yeterli olacağına dair Bilim Kurulu kararı gereğince ikinci doz aşı randevunuz iptal edilmiştir." ifadesine yer verildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında en son 30 Haziran'da toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerisiyle, hastalığın üzerinden 6 ay geçtikten sonra aşı hakkı tanımlanması uygulamasında değişikliğe gidilmiş, hastalığı geçirenlerin 3 ay sonra hatırlatma dozu olarak aşı olabileceği belirtilmişti.

# sms # fahrettin koca # Sağlık Bakanı Fahrettin Koca # Koronavirüs Bilim Kurulu # Biontech aşısı # Biontech aşıları # kovid 19 biontech