112 personeline 'Dezenfeksiyon Bariyeri'

112 Acil Servis'te fedakarca görev yapan sağlık çalışanları, Koronavirüs'ten "Dezenfeksiyon Bariyeri" ile korunuyor. Eskişehir 112 Komuta Merkezi tarafından Koronavirüs vakalarına yönlendirilen ekipler, tulum, eldiven ve maske ve makinalı dezenfeksiyon da dahil her türlü önlemin alındığı bir ortamda görev yapıyor. İki ayda 1800 kez dezenfeksiyon işlemi yapılan acil sağlık istasyonlarında hiçbir personel Koronavirüs'e yakalanmadı.

112 personeline 'Dezenfeksiyon Bariyeri'

Eskişehir'de fedakarca görevlerini sürdüren 112 personeli, Koronavirüs'ten korunmak için İl Ambulans Servisi Başhekimliğince oluşturulan "dezenfeksiyon bariyeri"ni kullanıyor. Eskişehir 112 Komuta Merkezi tarafından Koronavirüs vakalarına yönlendirilen ekipler, tulum, eldiven ve maskelerini takıp olay yerine gidiyor.

İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Veli Görkem Pala, dezenfeksiyon bariyerinin, koruyucu ekipman ve makineli dezenfeksiyon dahil, bir dizi önlemden oluştuğunu anlattı.

Pala, kent genelindeki 35 acil sağlık istasyonunda hiçbir zaman koruyucu ekipman sıkıntısı yaşanmadığını söyledi. İl Ambulans Servisi Lojistik Birimi sorumlusu Okan Gergin de 7 gün 24 saat esasıyla çalışan tüm ekiplerin dezenfeksiyon işlemlerini nöbetçi personelle gerçekleştirdiğini anlattı.

Koronavirüs ekibinde paramedik olarak görev yapan Eda Kale ise Komuta Merkezi tarafından Koronavirüs olasılığı bulunan vakalara donanımlı olarak müdahale ettiklerini söyledi.

ulusal.com.tr

# koronavirüs # vaka # 112 acil servis # dezenfeksiyon