PKK'nın kritik ismi Yusuf Gulo öldürüldü

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısını oluşturan isimlerden terörist Yusuf Gulo, MİT ve TSK’nın Kamışlı’da düzenlediği operasyon etkisiz hale getirildi. PKK elebaşı Abdullah Öcalan’dan eğitim alan terörist Gulo, örgütün Suriye’deki etkin isimlerinden biriydi.

PKK'nın kritik ismi Yusuf Gulo öldürüldü

Terör örgütü PKK’nın Suriye yapılanmasının temelini atan Yusuf Gulo, etkisiz hâle getirildi.

Millî İstihbarat Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’nin kuzeydoğusunda pkk işgali altındaki Kamışlı’da nokta operasyonu düzenledi. SİHA’larla vurulan araçta PKK’nın Suriye yapılanmasının kurucusu Yusuf Kilo ve iki terörist etkisiz hâle getirildi.

ÖCALAN'DAN EĞİTİM ALMIŞTI

PKK elebaşı Öcalan ile 1980 yılında tanışan Yusuf Gulo, Irak ile birlikte Doğu ve Güneydoğu’da Türkiye’ye karşı uzun yıllar terörist faaliyetlerde bulundu. 2011 sonrası Afrin, Kamışlı gibi bölgelerde terör kantonlarının kurulmasında etkin rol üstlendi. Tüm işgal alanlarında terör kamplarının kurulmasını sağladı.

Terörist Gulo, PKK’nın işgal ettiği Türkmen ve Arap köylerinde on binlerce dönüm arazi ve sanayi kuruluşuna el koydu, bu yağma faaliyetlerinden elde ettiği paraların büyük bir kısmını örgüte gönderdi.

Kandil üzerinde etkili bir isim olan Gulo, örgüt hiyerarşisinde de Ferhat Abdi Şahin, Elder Halil ve İlham Ahmed gibi isimlerin üstü konumdaydı.

Gulo’nun terör örgütüne katılan oğullarından İsa Gulo 14 Eylül 1992’de Haftanin’de, diğer oğlu Nureddin Gulo ise 1991 yılında Siirt’e Mehmetçik tarafından etkisiz hâle getirilmişti.

# mehmetçik # Türk Silahlı Kuvvetleri # pkk # terörist # afrin # suriye # terör örgütü pkk # terör # ırak # siha # Ferhat Abdi Şahin # kamışlı # ilham ahmed # mit tsk # Millî İstihbarat Teşkilat