CHP'den Anayasa Mahkemesi kararı

CHP Gurup Başkanvekili Özgür Özel, mecliste kabul edilen Anayasa değişikliği paketinin, Cumhurbaşkanının onayının ardından iptali için Anayasa Mahmekesine götüreceklerini açıkladı.

CHP'den Anayasa Mahkemesi kararı

CHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayının ardından başkanlık sistemi teklifini, iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesine götürecek. Açıklama CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den geldi. Bu arada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den de bir açıklama geldi. "İftiharla söylemek isterim ki" ifadesinin öne çıktığı açıklamada Bahçeli “Meclis'teki kararlılığımız referandumda da devam edecek” dedi.

Teklifin Meclis Genel Kurulu’ndan geçmesini sağlayan MHP’den ise referandum çıkışı geldi. Açıklamayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptı.

Yazılı açıklama yapan MHP lideri, Başkanlık sistemi teklifinde partisinin Meclis’te gösterdiği tavrın referandumda da kararlılıkla süreceğini söyledi.

Teklife evet oyu veren MHP’li vekillerin Türkiye’nin önünü açtığını öne süren Bahçeli, MHP Genel Merkezi’ne yönelik eleştirilere de sert yanıt verdi

Devlet Bahçeli - MHP Genel Başkanı

"Partimizi tutarsızlıkla suçlayanların, dün söylediklerimizle bugünkü ifade ve irademizin çeliştiğini ileri sürenlerin ne kadar yanıldıkları, ne denli art niyetli oldukları yakında tüm yönleriyle anlaşılacaktır. Dar kafalıların, kriz ve kaosa yatırım yapan demokrasi ve millet muhaliflerinin MHP’yi karalama telaşı ve suçlama yarışı beyhude bir çaba olmaktan kurtulamayacaktır."

Bahçeli, Başkanlık teklifinde son kararı milletin söyleyeceğini ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

# chp # cumhurbaşkanı erdoğan # anayasa mahkemesi