Akit TV'nin 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' davası başladı

Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde "Zulüm 1938'de son buldu" başlığı atan AKİT TV yargı karşısına çıktı. Mahkeme, ilk duruşmada dinlenmeyen müştekilerin dinlenmesi için davayı Haziran ayına erteledi.

Akit TV'nin 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' davası başladı

Atatürk'e "Zulüm 1938'de son buldu" başlığıyla saygısızlık yapan AKİT TV hakim karşısına çıktı.

Küçükçekmece 5. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Ali Özken katılmadı. Şikayetçi olan İstanbul, Ankara, Adana, Sakarya, İzmir, Aydın, Denizli, Gaziantep, Giresun barolarından avukatlar, CHP avukatları, ADD üyeleri, İstanbul Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü adına avukatı ile çok sayıda sendika ve dernek davada hazır bulundu.

Sanık Ali Özken'in avukatı ise mahkemeye mazeret dilekçesi sundu.

Duruşmada söz alan Aydın, Adana ve Ankara Baroları başkanları, sanığın paylaşımlarının Türk halkının ortak değerlerine saldırıldığını belirtti, sanığın üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme, sanık avukatı Ali Pacci'nin mazeretinin kabulüne karar verdi ve dinlenmeyen müştekilerin dinlenmesi için duruşmayı Haziran'a erteledi.

İddianemede, sanık Ali Özken hakkında "Basın yoluyla Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 6 aydan, 4 yıl 6 aya kadar hapis cenası isteniyor.

Duruşmanın ardından barolar bir basın açıklaması yaptı.

ulusalkanal.com.tr

# akit tv