ABD PKK'ya kalkan oluyor

Amerika, Irak'ı bölünmenin eşiğine getiren uçuşa yasak bölge planını Suriye'de uygulamak için radar sistemlerini bölgeye taşıdı. Amerikan askerleri, Ayn-el arab ve Sincar'a yakın bir bölgeye 2 radar sistemi kurdu. Pentagon'un hedefinde Türkiye ve Suriye yönetimlerinin PKK'ya operasyon yapmasını engellemek var.

Amerika, Türk ordusunun ağır darbe vurduğu PKK'ya kalkan oluyor. Pentagon Fırat'ın Doğusu'nda belli noktaları uçuşa yasak bölge ilan etmeye hazırlanıyor.

TSK, Suriye'de ABD'nin koruyup kolladığı PKK'yı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatıyla köşeye sıkıştırdı. Son operasyonda ise Amerika'ya bilgi verilmeden Sincar'da örgütün KCK üyesi kırmızı listedeki İsmail Özden öldürdü.

Amerika, PKK'yı korumak için bir adım daha attı. Pentegon, Suruç'un karşısındaki Ayn el-Arab'a ve Sincar'a yakın bir bölge olan El-Şeddadiye'ye 2 radar sistemi kurdu. Dev bir nakliye uçağıyla getirilen sistem, Amerikan askerleri tarafından montajlandı.

Radar sistemleri, Fırat’ın doğusunda PKK'nin işgal ettği bölgelere konuşlandırıldı. Amerika bu yolla Türkiye’nin PKK’ya yönelik operasyonlarını engellemeyi hedefliyor.

Radar sistemlerinin, Türkiye’nin Karaçok ve Sincar bölgelerine yaptığı operasyonlardan sonra kurulması dikkat çekti.

Türkiye'ye ait savaş uçakları, Irak’ın Sincar Dağı ve Suriye’nin kuzeydoğusundaki Karaçok Dağı’nda PKK hedeflerini yerle bir etmişti. 200'den fazla terörist öldürülmüştü. Üstelik Türkiye, 2 hafta önce Sincar'a düzenlediği son operasyonda Amerika'ya bilgi vermemişti.

Uzmanlar uyarıyor. ABD'nin olası uçuşa yasak bölge planı bir tuzak.

ulusal.com.tr

# abd # türkiye # pkk # suriye # radar