Orgeneral Hulusi Akar'ın derdest talimatını Mehmet Dişli vermiş

15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın derdest edilmesi için müdahale emrini Mehmet Dişli'nin verdiği ortaya çıktı. Akıncı iddianamesine göre Dişli, Akar'a kalkışmanın başladığını "Komutanım, operasyon başlıyor, herkesi alacağız" sözleriyle bildirdi, ikna edemeyince de kapıda bekleyen ekibe müdahale talimatı verdi.

Orgeneral Hulusi Akar'ın derdest talimatını Mehmet Dişli vermiş

15 Temmuz gecesi darbe girişimin kritik adresi Akıncı Hava Üssü'ne ilişkin hazırlanan iddianamenin yeni ayrıntıları ortaya çıktı.

İddianameye göre, FETÖ'cü darbe girişiminde Genelkurmay Başkanı OrgeneralHulusi Akar'ın derdest edilmesini yöneten isim Mehmet Dişli. Darbeci Dişli AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin kardeşi olarak biliniyor.

İddianameye göre Mehmet Dişli, akşam saatlerinde Genelkurmay Başkanlığı'ndan ayrıldı ve evine gitti. Ancak Dişli, 20.46'da özel aracıyla yeniden karargaha döndü.

Saat 21'de Akar'ın odasına giren Dişli, kalkışmanın başladığını "Komutanım, operasyon başlıyor, herkesi alacağız. Taburlar, tugaylar yola çıktı biraz sonra göreceksiniz" diyerek aktardı. Beklemediği bir tepkiyle karşılaşan Dişli, kapıda bekleyen ekibe, Akar'a müdahale etmesi için talimat verdi. Darbeciler, Hulusi Akar'ı iterek koltuğuna oturttu, havlu gibi bir cisimle ağzını ve burnunu kapattı, iple boğazını sıktı.

İddianameye göre Akar'ın direnmesi üzerine eski yaveri Levent Türkkan, silahını genelkurmay başkanına doğrulttu ve vurmakla tehdit etti.

Dişli’nin o gece, Genelkurmay Başkanının karargahtan Akıncı Üssü'ne götürülmesi talimatını da veren kişi olduğu belirlendi. Burada da Mehmet Dişli ile Akın Öztürk Hulusi Akar'ı ikna etmek için çabaladı.

Mehmet Dişli, 16 Temmuz günü Hulusi Akar'la aynı helikopterle Çankaya Köşkü'ne gelmiş, burada Akar'ın emriyle tutuklanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# hulusi akar # 15 temmuz # akıncı # genelkurmay # mehmet dişli # orgeneral