Vatan Partisi seçim güvenliği için sandık sonuçlarını denetleyecek!

Genel Seçimler için geri sayım başladı ve seçim güvenliği en çok merak edilen konuların başında geliyor. Vatan Partisi de seçimlerde oyların güvenliğini sağlamak için “Sandık Bilgi Sistemi” adıyla bir yazılım geliştirdi. Sistem Yüksek Seçim Kurulu’ndan alınan sandık bazlı sonuçlarla sandık müşahitlerinin girdiği sonuçları bire bir karşılaştırılacak.

Vatan Partisi seçim güvenliği için sandık sonuçlarını denetleyecek!

7 Haziran genel seçimine saatler kaldı.

“Sandık Bilgi Sistemi” adı verilen yazılımla Yüksek Seçim Kurulu’nun sandık bazlı sonuçları ve müşahitlerin elindeki sandık sonuçlarının verileri karşılaştırılabilecek.

Peki, bu sisteme nasıl giriş yapılabilecek ve kimler kullanabilecek? Vatan Partisi Seçim Merkezi Sorumlusu Yusuf Tunçer, “Sandık Bilgi Sistemi’nin ayrıntılarını anlattı. Sisteme giriş yapabilmek için önce Vatan Partisi internet sitesine girmeniz gerekiyor. Kurulum Bağlantısı linkine tıkladığınızda ekrana Sandık Bilgi Sistemi’nin kurulum sayfası gelecek. Sistem e-posta adresinize bir şifre gönderiyor. Bu şifreyi “Sandık Bilgi Sistemi”ne girdiğinizde giriş yapmış oluyorsunuz. Burada açılan pencerede sizden istenilen kişisel bilgileri kaydederek hangi sandıkta gönüllü müşahit olmak istediğinizi seçiyorsunuz. Görevli bulunduğunuz sandıkta oy sayımı bittikten sonra elinizdeki ıslak imzalı tutanağın fotoğrafını da çekerek buraya yüklemeniz gerekiyor. Sandıklarım sekmesinde de tüm siyasi partilerin sıralaması ve YSK’nın sandık bazlı verileri paylaşılıyor. Müşahitler elindeki ıslak imzalı tutanakta yer alan verileri de eklediğinde sistem her iki veriyi karşılaştırıyor. Farklılık olduğunda sistem alarm veriyor ve bu sonuçlara anında itiraz edilebiliyor. Vatan Partisi’nin oluşturduğu “Sandık Bilgi Sistemi”, oyları güvence altına almak isteyen yurttaş ve partilere de açık...

ulusalkanal.com.tr

# vatan partisi # yüksek seçim kurulu # seçimler # 7 haziran