Patara Antik Kenti'ne rekor ziyaretçi

Likya Birliği'nin başkenti Patara Antik Kenti, geçen yıl tarihi ziyaretçi ve gelir rekoruna imza attı. Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan antik kenti 257 bin 561 kişi ziyaret etti. 4 milyon 811 bin 522 lira gelir sağlandı.

Patara Antik Kenti'ne rekor ziyaretçi

Limanı, deniz feneri, tarihi meclisi, hamamları, telsiz, telgraf istasyonu, antik tiyatrosu, yol kılavuz anıtı gibi önemli eserleriyle öne çıkıyor. Likya Birliği'nin başkenti Patara Antik Kenti, 2020'de tarihi ziyaretçi ve gelir rekoruna imza attı.

Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan antik kenti geçen yıl 257 bin 561 kişi ziyaret etti. Bu ziyaretlerden 4 milyon 811 bin 522 lira gelir sağlandı.

Patara, 2020'de salgın nedeniyle yaklaşık 4 ay ziyarete kapalı olmasına rağmen bir önceki yıla göre 80 bin 818 kişi daha fazla ziyaretçi çekti. En çok ziyaretçiyi de ağustos ayında ağırladı.

2020 yılının 'Patara Yılı' ilan edilmesinin ardından, antik kentte yoğun bir çalışma başlatıldı. Kazılar 12 aya yayıldı. Tarihi Roma Tiyatrosu'nda başlatılan sağlamlaştırma ve restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Dünyada ayakta kalmış tek antik deniz feneri olma özelliğini taşıyan Neron Deniz Feneri'nde restorasyon çalışmaları sürüyor. 2 yıl önce varlığı tespit edilen Osmanlı'nın ilk Telsiz Telgraf İstasyonu'nda restorasyon çalışmaları ise başlamak üzere.

2020 Patara Yılı dolayısıyla antik kentte, tiyatro, konser ve spor etkinlikleri yapıldı. Salgına rağmen Patara’ya olan ilgi arttı. Patara'yı ziyaret edenler, tarihi, doğayı, eşsiz kumsalı, çölleri anımsatan kum tepeleri, caretta carettaları, benzersiz güzellikteki kum zambaklarını bir arada görme şansına sahip...

# osmanlı # antalya # Kaş # patara # Patara Antik Kenti # Patara Yılı # Antalya Kaş