İşçiler kıdem için alanlara indi

Emek cephesi Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen esnek çalışma modeline karşı 81 ilde alanlara indi. Eylem sesleri fabrikalardan da yükseldi. Kıdem tazminatının kırmızı çizgi olduğunu vurgulayan emekçiler, kanun teklifinde iş güvencesini ortadan kaldıran maddelerin geri çekilmesi istedi.

İşçiler kıdem için alanlara indi

Yeni istihdam paketi görüşmeleri Meclis Genel Kurulu'nda devam ediyor. 43 maddelik teklifte SGK, KYK, elektrik, su, köprü geçişi gibi borçların yapılandırması yer aldı. Kanun teklifi, aynı zamanda işçilerin tepki gösterdiği esnek çalışmayı da içerdi. 4 Kasım’da Meclis’te yapılan görüşmelerde teklifin ilk 10 maddesi kabul edildi. Görüşmeler sürerken emek cephesi de harekete geçti.

Türk-İş, 5 Kasım’da 81 ilde alanlara indi. Kıdem tazminatının kırmızı çizgi olduğu vurgulayan işçiler, esnek çalışma modelinden vazgeçilmesi için hükümete çağrı yaptı.

Türk-İş basın açıklamalarını bir üst seviyeye de taşıdı. İşçiler fabrikalarda mesai bitiminde alkışlarla esnek çalışmayı protesto etti.

İşçi sınıfı eylemlerinde yalnız bırakılmadı. Kanun teklifinde işçi lehine hak kayıplarının önüne geçmek için düzenlemeler öneren Vatan Partisi, 81 ilde eylemlere destek verdi.

ulusal.com.tr

# türkiş # Meclis Genel Kurulu # emek