Dünyaya meydan okudu

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, 18 Mart'ta yüksek itiş gücüne sahip yeni nesil roket motoru denemesi yaptı. Denemeyi "Tarihi öneme sahip büyük bir olay" sözleriyle tanımlayan Kim Jong-un "Devrim niteliğinde bir buluş" olduğunu söyledi.

Dünyaya meydan okudu

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti yeni toket motoru denemesi ile dünyaya meydan okudu.

Kore Haber Ajansının haberine göre yüksek itiş gücüne sahip yeni nesil roket motorunun denemesi, Kim Jong-un'un katılımıyla Sohae fırlatma tesisinde başarıyla yapıldı.

Törende konuşan Jong-un denemeyi "Tarihi öneme sahip büyük bir olay" sözleriyle tanımladı, yeni motorun uzay programı için "Devrim niteliğinde bir buluş" olduğunu söyledi.

Buluşun ülkenin roket sanayisinde "18 Mart devrimi" olarak anılacağını kaydeden Kim "Tüm dünya, bu buluşun ne derece önemli ve büyük bir başarı olduğunu yakında görecek." dedi.

Resmi KCNA haber ajansı yeni nesil roket motorunun, uzay ve uydu fırlatma programlarında kullanılacağını duyurdu.

Bağımsız kaynaklarca henüz doğrulanmayan roket denemesi, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Çin'e yaptığı ziyaret sırasında gerçekleştirildi.

Tillerson'ın Doğu Asya ülkelerini kapsayan ziyaretlerine Kore'nin nükleer kapasitesiyle ilgili kaygılar damgasını vurmuştu. Rex Tillerson, Cuma günü Güney Kore'de yaptığı açıklamada, Kore'ye karşı Amerikan ordusunun askeri yanıtı dahil her türlü seçeneğin masada olduğunu söylemişti.

Tillerson'ın Cumartesi Çin Dışişleri Bakanı'yla görüşmesinden sonra yapılan açıklamada ABD ve Çin'in Kuzey Kore'yi "başka bir yola sokmak" ve silah programından uzaklaştırmak için birlikte hareket edeceği vurgulanmıştı.

Çok sayıda ülke, Pyongyang yönetiminin ABD'yi vurabilecek nükleer başlıklı füze geliştirmeye çalıştığına inanıyor. Kim Jong-un kıtalararası balistik füze denemesine yakın olduklarını açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr

# dünya # kore demokratik halk cumhuriyeti # Kim Jong-Un