TSK'dan Somali Ordusuna komando eğitimi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Somalili askerlere komando eğitimi verdi. Somali Ordusundan 150 misafir askerin katıldığı "Komando Temel Eğitimleri" Isparta'daki Terörizmle Mücadele Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi.

TSK'dan Somali Ordusuna komando eğitimi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Somali Ordusuna komando eğitimi verdi.

Yüksek eğitim kalitesi ve disiplin özelliği ile dünyaya nam salan Türk Silahlı Kuvvetleri, birikimini diğer ülkelere aktaran ordular arasında da ön sırada bulunuyor. Askeri Eğitim İş birliği kapsamında Türk Ordusu, 57 ülkenin askeri personeline eğitim desteği veriyor.

Son olarak Somali Silahlı Kuvvetlerinden 150 misafir askerin eğitimlerine, Isparta'daki Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı'nda devam edildi. Somali askerlerine, "Komando Temel Eğitimleri" verildi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “21 Aralık 2020'de başlayan eğitimler planlandığı gibi devam ediyor." Denildi.

Türkiye’nin Somali ile askeri eğitim iş birliği 2017’de başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri, Somali’de Harp Okulu, Astsubay Okulu ve Birlik Eğitim Merkezi'nde eğitim/öğretim faaliyetlerinde bulundu.

Eğitimler tamamlandığında Türkiye, Somali ordusunun 3'te 1'ini yetiştirmiş olacak.

# türkiye # Türk Silahlı Kuvvetleri # Milli Savunma Bakanlığı # türk ordusu # somali # komando # harp okulu # Somali ordusu