Bu sözleri Erdoğan için mi söyledi?

Haziran ayındaki büyük eylem sürecinin ilk haftasında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, yabancı sermaye temsilcileriyle kritik bir görüşme yaptığı ortaya çıktı. Gül, 4 Haziran'da Uluslararası Yatırımcılar Derneği temsilcilerini Köşk'te kabul etti. Erdoğan Kuzey Afrika gezisindeyken gerçekleşen zirvede Gül, "Türkiye'nin yolu bellidir, bir lokomotifte sorun çıkarsa, lokomotif değiştirilir" ifadelerini kullandı.

Bu sözleri Erdoğan için mi söyledi?

Gezi Parkı direnişiyle başlayan büyük eylem sürecinde devletin zirvesinde yapılan kritik bir görüşme gün yüzüne çıktı. Zirvenin ayrıntılarını gazeteci Osman Ulagay 'Türkiye Eskisi Gibi Olmayacak' adlı kitabında anlattı. Buna göre Cumhurbaşkanı yabancı konuklarına; "gerekirse lokomotifi değiştiririrz" diyerek güven vermeye çalışıyor.

ES//

Görüşmenin adresi Çankaya Köşkü. Ev sahibi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül. Konuklar ise yeni adı 'Uluslararası Yatırımcılar Derneği' olan, Yabancı Sermaye Derneği. Tarih ise 4 Haziran 2013, yani, halk hareketinin en yüksek noktada seyrettiği günler. O sıralarda Başbakan Erdoğan ise Kuzey Afrika Gezisi'nde. Ajanslara Fas Kralı 4. Muhammed'in Erdoğan'ı "makamına kabul etmediği" haberleri düşüyor.

Bu politik iklimde Cumhurbaşkanı Gül, yabancı sermaye temsilcilerine "Türkiye'nin yolu bellidir bir lokomotifte sorun çıkarsa lokomotif değiştirilir" diyerek garanti veriyor.

Türkiye son on yılda attığı adımlarla temel tercihini ortaya koymuş,Türkiye'yi gitmek istediği yere götürecek olan raylar döşenmiştir. Türkiye'nin yolu bellidir. Eğer bir noktada lokomotifte sorun çıkarsa lokomotif değiştirilir ve Türkiye yoluna devam eder. Bundan hiç kuşkunuz olmasın.

"Uluslararası Yatırımcılar Derneği Gül'e "bu sözlerinizi merkezlerimize aktarabilir miyiz?" diye soruyor. Gül'ün yanıtı "evet aynen aktarabilirsiz" şeklinde oluyor.

ulusalkanal.com.tr

# abdullah gül # tayyip erdoğan # gezi parkı # lokomotif