Bayrağa uzanan el: Açılım!

Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'nda Türk bayrağının indirilmesİ, AKP'nin açılım politikalarının sonucu! Başbakan Erdoğan, suçu birlikte görevli askerlere atsa da, Valilere ve askeri yetkililere müdahale etmeme emri bizzat hükümet tarafından verildi. Bu emir, AKPnin üst düzey kadroları tarafından hem açılım çalıştayında hem de Oslo görüşmelerine itiraf edildi.

Türk bayrağının indirilmesine kadar varan açılım süreci AKP iktidarının bölünme programı sonucu gerçekleşti. Yurttaşlar ayaklanma kışkırtmasına itibar etmese de, hükümetin uyguladığı açılım politikaları PKK'ya bayrak indirme cesareti verdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, bayrağın indirilmesinin ardından askerleri suçladı.

Oysa, Valiliklere ve askerlere müdahaleyi yasaklayan bizzat Erdoğan'ın başında olduğu hükümetti. O yasaklar, hükümetin üst düzey kadroları tarafından defalarca itiraf edildi.

PKK'ya karşı faaliyet yürüten devlet yetkililerinin cezalandırılması, ilk kez açılım politikasında milat olan Oslo görüşmelerinde gündeme geldi. O görüşmede, Başbakanın özel temsilcisi sıfatıyla PKK'lılarla masaya oturan Hakan Fidan, PKK temsilcilerinden, şikayetçi oldukları güvenlik görevlilerinin isimlerini istiyordu.

Bu itirafın ardından Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın Cuma günü katıldığı açılım çalıştayında da yasaklar gündeme geldi. Atalay'ın ifadeleri, TSK'ya yapılan baskıyı ortaya koydu.

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın yaptığı "bayrak" açıklaması da PKK'ya AKP eliyle sağlanan krediyi gözler önüne serdi. Arınç, "Hükümetin siyasi iradesine bağlılık olmasaydı, o insana cezası o anda verilebilirdi" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # bayrak # görüşme