1979'dan sonra bir ilk

İngiltere-İran ilişkilerinde tarihi bir adım atılacak ve 1979'dan sonra iki ülke arasında ilk buluşma gerçekleşecek. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York'ta bulanan İngiltere Başbakanı David Cameron'ın İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'den IŞİD operasyona destek isteyeceği belirtildi.

1979'dan sonra bir ilk

İngiltere ve İran arasında New York'ta tarihi bir görüşme yapılacak. İngiltere lideri Cameron, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yle IŞİD harekatını konuşacak.

New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çerçevesinde yapılacak toplantı 1979'dan sonra İngiltere ve İran arasında yapılacak ilk görüşme özelliğini taşıyor.

Cameron ile Ruhani'nin buluşmasının ana konusu İran'ın IŞİD'e karşı mücadeleye destek vermesi.

İki ülke arasındaki ilişkiler 2011'de İngiltere'nin Tahran Büyükelçiliği'ne düzenlenen saldırıyla kopma noktasına gelmişti. Irak'ta geniş tabanlı bir hükümetin oluşturulması için İran'ın yardımına ihtiyacı olan İngiltere, haziran ayında büyükelçiliği yeniden açmıştı.

Öte yandan BM'nin açılış oturumunda söz alan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de "Bu mücadelede, İran dahil olmak üzere, dünyadaki hemen her ülkenin oynayabileceği bir rol var" diye konuşmuştu.

ulusalkanal.com.tr

# iran # ingiltere # hasan Ruhani # cameron