Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer görevden alındı

Charl Hebdo yayınları Cumhuriyet Gazetesi'nde deprem yarattı. Yayınlarla ilgili tartışmalar nedeniyle, Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer görevden alındı. Çakırözer'in Hazreti Muhammed'in karikatürlerini yayınlamayı reddetmiş, gazetenin iki yazarı karikatürlere köşelerinde yer vermişti. Yayın yönetmenliği için Aydın Engin ve Umur Talu'nun adı geçiyor.

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer görevden alındı

Cumhuriyet Gazetesi'nde, bir türlü dinirilemeyen gerilim yeni bir depreme neden oldu.

Charl Hebdo yayınları ile tırmanan tartışma, Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer'in görevden alınmasına kadar ulaştı. Çakırözer, Gazete İcra Kurulu'nun kararıyla görevden alındı.

5 ay önce göreve getirilen Çakırözer ile yönetim arasında yayınlarla ilgili tartışma başlamıştı. Charl Hebdo'nun yayınladığı Hazreti Muhammed karikatürü, Çakırözer'in kararıyla gazetenin özel seçkisine konulmadı. Ancak karikatürü, gazetenin İcra kurulu'nda da yer alan Hikmet Çetinkaya köşe yazısına taşıdı.

Cumhuriyet'e yeni bir yayın politikası getirmek isteyenlere rağmen, asıl çizgisini savunanlar arasında denge kurduğu için de eleştirildiği öğrenildi.

Vakfın Yönetim Kurulu'nda Çakırözer'e "istifa et" denildiği, buna olumsuz yanıt veren Çakırözer'in ise "görevimi kötü yaptığımı düşünmüyorum" dediği ifade edildi.

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu'nun aldığı kararı İcra Kurulu Başkanı Avukat Akın Atalay açıkladı. Açıklamada, "gazete yayın yönetiminde yaşanan uyumsuzluk ve anlaşmazlıkların sürdürülemez bir iş ilişkisi noktasına geldiği" belirtildi.

Çakırözer ile birlikte Genel Yayın Koordinatörü Murat Sabuncu ve Yazı İşleri Müdürü Ayşe Yıldırım da görevlerinden ayrıldı.

Açıklamada, Genel Yayın yönetmenliği'ne daha sonra bir atama yapılacağı ifade edildi. Yayın yönetmenliği için Aydın Engin ve Umur Talu'nun adı geçiyor.

ulusalkanal.com.tr

# cumhuriyet # kovuldu # görevinden alındı