Pentagon: PYD binalarındaki bayrakları ABD özel kuvvetleri astı

PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD karargahlarına asılan Amerikan bayrağının Amerikan özel kuvvetleri tarafından göndere çekildiği ortaya çıktı. Üst düzey bir Pentagon yetkilisi, bayrağın Tel Abyad'daki bir binanın üstüne çekilmesinden sonra Amerikan askerlerine ateş açıldığını, olayda kimsenin yaralanmadığını açıkladı.

Pentagon: PYD binalarındaki bayrakları ABD özel kuvvetleri astı

Suriye'nin Tel Abyad kentine asılan Amerikan bayraklarının Amerikan özel kuvvetleri tarafından göndere çekildiği ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesine konuşan üst düzey bir Pentagon yetkilisi, bayrağın binanın üstüne çekilmesinden sonra Amerikan askerlerine ateş açıldığını, olayda kimsenin yaralanmadığını açıkladı.

Perşembe günü, Ar Rai/Çobanbey bölgesinin yaklaşık 200 kilometre doğusundaki Tel Abyad’da Amerikan ve Türk silahlı güçlerinin birbirlerini hedef alma riski yaşandığı ortaya çıktı.

Suriye’nin Tel Abyad Kenti’nde bazı evlerin çatılarına asılan Amerikan bayraklarının PYD'liler tarafından değil bölgedeki Amerikan özel kuvvet askerleri tarafından asıldığı belirtildi.

Üst düzey bir Pentagon yetkilisi, bayrağın çekilmesinin ardından bilinmeyen bir kaynaktan Amerikan askerlerine ateş açıldığını söyledi. Başka bir Pentagon yetkilisi ise ateşin, sınırın Türkiye tarafından açıldığını belirtti.

"Şu anda askerler bölgede değiller” diyen yetkili, olaya ilişkin Türk yetkililerle herhangi bir temas kurup kurmadıkları konusunda da yorum yapmadı.

Amerika daha önce konuyla ilgili açıklama yapmış ve "Bayrağın asılması konusunda bizim bir bilgimiz yok" demişti.

ulusalkanal.com.tr

# abd # pyd # bayrak