Aydınlık, 'öldürüldü' denilen Uygur ozan Abdurrehim Heyit ile görüştü

Aydınlık Gazetesi Uygur provokasyoncularına yanıt olacak bir habere imza attı. Çin hapishanelerinde zulüm gördüğü ve öldürülüğü iddia edilen Uygur ozan Abdurrehim Heyit Aydınlık'a konuştu. Aydınlık Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Akkoç, Heyit ile Urumçi'de bir araya geldi. İşte Heyit'in ağzından, yaşananlar...

'Öldürüldü' denilen ünlü Uygur ozanının evine gittiler. Sincan Uygur Özerk Bölgesinde, yaşananları onun ağzından dinlediler.

Aydınlık Gazetesi önemli bir haberi Türkiye ve dünya kamuoyu ile paylaştı. Gazetenin Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Akkoç, Abdurrehim Heyit ile görüştü.

9 Şubat 2019 tarihinde Uygur halk ozanı Abdurrehim Heyit'in Çin işkencesiyle öldüğü iddiası ortaya atılmıştı. Çin'i hedef alan açıklamalar ise peş peşe gelmişti.

CIA'nın gündeme getirdiği Uygur yalanlarına İyi Parti lideri Meral Akşener'den Saadet lideri Karamollaoğlu'na, MHP yetkililerinden HDP'lilere kadar birçok isim ortak olmuş, Dışişleri Bakanlığı tarafından Çin'i suçlayan açıklamalar yapılmış, Türkiye ve Çin arasında diplomatik kriz doğmuştu.

Bir tek Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, servis edilen yalan haberlere yönelik önemli açıklamalar ve uyarılarda bulunmuştu.

Aydınlık, binlerce kilometre yol katederek Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde, öldüğü ileri sürülen Abdurrehim Heyit'le görüştü.

Görüşmede Çin'li yetkililer de yer aldı. Sofralar kuruldu, dutar çalındı. Heyit, yaşananları bir bir anlattı.

Heyit Türkiye ile ilişkilere de değindi.

Uygurlu ozan sohbetin ardından, konuklarına müzik ziyafeti de sundu.

ulusal.com.tr

# uygur