“Kabeyi yıkacağız!“

Ve kriz kapımıza dayandı. AKP Hükümeti'nin terörist demekten çekindiği IŞİD, Şanlıurfa'nın sınır komşusu Telabyad'a tekrar bayrağını dikti. IŞİD, Irak'ta halifelik ilan etti. Terör örgütüne ait bir sosyal paylaşım hesabından ise, "Kabe'yi yıkacağız ve hacıları öldüreceğiz" sözleriyle tehditler savruldu.

“Kabeyi yıkacağız!“

Irak Şam İslam Devleti adlı terör örgütü sınırımıza kadar geldi.

IŞİD militanları Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin sınır komşusu Telabyad'a, Türkiye sınırına yakın bir bölgeye tekrar bayrak astı.

IŞİD Irak'ta da halifelik ilan etti. Örgütün lideri Ebubekir el Bağdadi halife ve tüm dünya Müslümanlarının lideri olarak tanıtıldı. Örgütün sözcüsü Ebu Muhammed El Adani, Twitter'daki sayfasında yayımlanan ses kaydında, isimlerinden "Irak" ve "Şam" kelimeleri çıkardıklarını, örgütün yeni adının "İslam Devleti" olduğunu açıkladı.

IŞİD'e ait bir twitter hesabından İslam alemine tehdit yüklü mesajlar yayımlandı. "Ebu Turab el-Mukaddesi" adıyla açılan hesaptan, "Şeyhimiz el-Bağdadi önderliğinde, Mekke'de taşlara ibadet edenleri hacıları öldürecek ve Allah'ın yerine ibadet edilen Kabe'yi de yıkacağız" mesajı paylaşıldı.

Paylaşımdan birkaç saat sonra hesap kapatıldı.

ulusalkanal.com.tr

# terör örgütü # ışid # kabe