ABD’nin kronik hastalığı: Irkçılık

ABD’de siyah tenli katline bir yenisini daha ekledi. Amerikan “Güvenlik Güçleri” her zamanki gibi vazifelerini layıkıyla yerine getirdiler!

ABD’nin kronik hastalığı: Irkçılık

ABD’de siyah tenli katline bir yenisini daha ekledi. Amerikan “Güvenlik Güçleri” her zamanki gibi vazifelerini layıkıyla yerine getirdiler!

“McCarthyizm” olarak da adlandırılan ve 1947-1956 yılları arasında Amerikan Karşıtı Faaliyetleri Araştırma Komisyonu’nun estirdiği faşist terörün boyutları bugün dahi araştırma konusudur. Bu komisyonun yargılamaları sırasında yaşananlar ibretliktir.

Yukarıda kullandığımız diyalog 1947-1956 arası yargılanmalar sırasında örnek tavır alan siyah tenli dünyaca ünlü müzisyen Paul Robeson’a ait. Eşi ile beraber Sosyalizmi savunmuş ve Amerika’nın ilericileri susturma operasyonuna dirayetle karşı çıkmıştır. Köleleri Robesonlar ve atalarının kararlı mücadelesi kurtardı.

ABD emperyalizmi üzerine çok yazıldı çizildi. Ancak bu ırkçı devletin en önemli yönü hep gözlerden kaçırıldı. Dünyada Gladyo’yu örgütleyen, işkence yöntemlerini öğreten ve geliştiren, işkence aletleri üreten ve satan, kardeş kavgalarını kışkırtan, işgalci ABD aynı zamanda ırkçılığı da ihraç ediyor.

Dünya çapında ırkçılığın merkez karargâhı Amerikan derin devletinin ta kendisidir. Irkçı/rasist örgütler gözlerini kırpmadan siyah derilileri ve “beyaz ırktan” olmayanları yok etmeye çalışmakta, ve her tür melanetin içinde yer almaktadırlar.

İstihbarat, asker ve polis teşkilatı başta olmak üzere, en kritik yerlerde koyu tenli ve Üçüncü Dünya ülkelerinden gelenler görev yapamazlar. Onlar aynı zamanda “güvenlik açısından tehlikeli” vatandaşlar grubu içinde yer alırlar.

'BAŞKA GÖRÜNÜMLÜ İNSANLAR'

ABD Polis Teşkilatı içinde yer alanların önemli bir kısmı, ırkçı eğilimleri bilinenlerden oluşur ve bu ABD derin devletinin bilinçli bir tercihidir. ABD’nin kronik hastalığının adı ırkçılıktır. Bu illeti dünyanın diğer ülkelerine de bulaştırmakta ustadır.

ABD’nin birinci katmanında yer alanlar için çoğu kez insan kategorisinde bile görülmezler! Amerikalı olmak ve onunla her alanda bütünleşmek ancak ırkçılığın etkisinde kalanlar gerçekleştirebilir! Irkçı/faşist örgütlerin başta gelen anlayışları bu!

ABD’de ırkçılığın boy verdiği yerlerden ve ev sahiplerinden biride dini yapılanmalardır. Protestan tarikatların bazıları, din soslu faşist görüşlerini topluma şırınga etmede çoğu kez motor görevi görüyorlar. Hıristiyanlık+ırkçılık=Beyazların hegemonyası!

Dinci-ırkçı örgütlenmelerin başında Christian Identity (CI) - World Church of the Creator (WCOTC) gelmektedir. Din ile ırkı birleştiren Christian Identity (CI) gibi ırkçı/dinci örgütler ırkı din olarak algılayan ve ikisinin senteziyle hareket eden tehlikeli örgütlerdir.

ABD’DE IRKÇILAR

ABD 1865 yılında köleliği kâğıt üzerinde kaldırması ırkçılığı engelleyememişti. Afrika kökenlileri insan olarak dahi görmeyen Avrupa kökenli sonradan gelenler insanlık dışı işkenceler, katliamlar yapmışlardır. Aynı yıllarda ABD tarihinin en kanlı ırkçı örgütü Ku Klux Klan’da kurulmuş ve eylemlerine başlamıştı.

ABD derin devletinin dolaylı ya da dolaysız kontrolünde legal ya da “illegal” faaliyet sürdüren 1018 ırkçı ve Neonazi örgüt (2000’li yılların başında 500 örgüt biliniyordu. Alman devlet televizyon kanalı ZDF’de ki programda 1018 diye verildi) faaliyet içindedir. Tahmini olarak 250 000 ile 350 000 arasında aktif üyeye sahip oldukları söyleniyor.

ABD’de en çok tanınan örgütlerin ilkleri arasında, Ku Klux Klan - National Socialist Movement (Neonazi) - National Alliance (NA)- White Aryan Resistance (WAR), legal faaliyet sürdüren “Amerikan Nazi Party” gibi örgütler sayılabilir.

Murat İnce/Aydınlık