Teşkilat dizisinde KARGU ayrıntısı: İsmail Demir Twitter hesabından paylaştı

TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Teşkilat'tan Türk yapımı insansız hava ve muharebe aracı olan KARGU detayı geldi. Türkiye'nin gökyüzündeki olağanüstü ordusu Sürü SİHA'ların düşmanı yok ettiği sahneler izleyenleri ekrana kilitledi. KARGU'nun dizide yer aldığı anları Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'de sosyal medya hesabından paylaştı.

Teşkilat dizisinde KARGU ayrıntısı: İsmail Demir Twitter hesabından paylaştı

TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi 'Teşkilat'dan Türkiye yapımı insansız hava ve muharebe aracı olan KARGU detayı geldi. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, bu gurulu anları sosyal medya hesabından şu sözlerle paylaştı:

''GELDİLER…

#KARGU’LAR GELDİ''

Başrollerinde; Çağlar Ertuğrul, Deniz Baysal Yurtçu, Mesut Akusta ve Ezgi Şenler gibi başarılı oyuncularının yer aldığı Teşkilat dizisi Pazar günü yayımlanan son bölümüyle Türk yapımı insansız hava aracı KARGU'yu izleyicilere tanıttı.

Başkent Ankara'da çekilen dizide MİT’in savaş teknolojisinde kullandığı bazı yöntemler ilk kez izleyicilerle paylaşılıyor.

Teşkilat dizisi, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne, anayasal düzenine, varlığına, bağımsızlığına, güvenliğine ve millî gücünü meydana getiren bütün unsurlarına karşı içten ve dıştan gelecek mevcut v muhtemel tehditler hakkında bilgi toplamak, önlem almak ve gerekli durumlarda ilgili makamları uyarmakla görevli olan vatanları uğruna can veren isimsiz kahramanlarının hikayelerini ekrana taşımaya devam ediyor.

Dizinin senaryosu yazılırken, gerçek olayların dokümanlarından ve konunun uzmanlarından eğitim alınıyor. Türk Milli İstihbarat kuruluşunun şanlı tarihine ve olağanüstü başarılarına imza atan dizi, Türkiye'nin bilinmeyen, gün yüzüne çıkmayan olaylarına da yer veriyor.

Dizinin son bölümünde Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ. (STM) tarafından üretilen Türkiye yapımı insansız hava muharebe aracı

olan KARGU'lara yer verildi.

MİT'in savaş savunma sanayisindeki yeni savaş uçaklarından biri olan KARGU, dizide teröristler tarafından abluka altına alınmış MİT personellerini, tek er tarafından kullanılarak, görüş içi ve görüş ötesi hedefleri tespit ve imha etme kabiliyetiyle kurtardı.

Heyecanlı ve zaman zaman gerilimli anların yaşandığı dizide, oyunculardan Çağlar Ertuğrul sürü şeklinde ilerleyerek hedeflere kilitlenen KARGU'ların gelme anını büyük bir mutluluk içinde izleyenlere yansıttı.

Taşınabilir Döner Kanatlı Milli Vurucu İnsansız Hava Aracı çözümü olan KARGU, bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirdiği anlar izleyicileri ekrana kilitledi.

KARGU'NUN ÖZELLİKLERİ NELER?

Diğer İnsansız hava araçlarının da önüne geçen KARGU platformu, tamamen otonom şekilde seyrüsefer icra etme ve operatör tarafından görev bölgesinde tespit edilen sabit veya hareketli hedefleri etkin ve isabetli şekilde imha etme kabiliyetine sahip.

Tamamen operatör kontrolünde görev yapmakta ve “Vurucu İHA Platformu (VİHA)” ve “Yer Kontrol Ünitesi” bileşenlerinden oluşan KARGU, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yanı sıra yabancı ülkelerin envanterinde de yerini almış durumda.

Yerli yapım olan bu insansız hava araçları; yüksek riskli, kompleks çatışma bölgelerindeki görüş içi ve ötesi hedeflerin tespit ve teyidini sağlayarak kullanıcı personele keşif, gözetleme, istihbarat ve hassas vuruş gibi imkanlar sağlamakta.

Ayrıca KARGU, görev iptali ve eve dönüş fonksiyonları sayesinde tekrar kullanılabilmekte ve yalnızca gündüz değil kızılötesi kameralar ile gece de çalışabilmekte.

# ankara # Türk Silahlı Kuvvetleri # tsk # twitter # ismail demir # insansız hava aracı # teşkilat # Sürü SİHA # KARGU # siha nedir # Teşkilat SİHA # Deniz Baysal # Savunma teknolojisi # Mesut Akusta # Ezgi Şenler