Suriye resmi haber ajansı: Deyr ez Zor’daki IŞİD kuşatması kırıldı

Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz Filosu'na bağlı bir fırkateynin Deyri Zor'daki IŞİD hedeflerini Kalibr tipi kruz füzeleriyle vurduğunu açıkladı. Bombardımanda IŞİD'e ait komuta noktaları, iletişim merkezi, zırhlı araç atölyesi ve mühimmat depoları imha edildi. Suriye resmi haber ajansı SANA da Deyri Zor kuşatmasının kırıldığını duyurdu.

Suriye resmi haber ajansı: Deyr ez Zor’daki IŞİD kuşatması kırıldı

Rus füzeleri Deyri Zor yakınlarındaki IŞİD hedeflerini kruz füzeleriyle vurdu.

Açıklamayı Rusya Savunma Bakanlığı, yaptı. Açıklamada, Karadeniz Filosu'na bağlı bir fırkateynin Deyri Zor'a kalibr tipi kruz füzeleri fırlatıldığı belirtildi.

Bombardımanda, IŞİD militanlarının kontrol ettiği Eş Şol kasabasının yakınındaki bir bölge hedef alındı. Onlarca teröristin öldürüldüğü, IŞİD'e ait komuta noktalarının, iletişim merkezinin, zırhlı araç atölyesinin ve silah ve mühimmat depolarının imha edildiğini vurgulandı.

Bakanlık, teröristlerin yeniden gruplanma ve Deyri Zor yakınındaki mevzilerini güçlendirme planlarının bozulduğunu, Suriye hükümet güçlerinin ilerlemesinin sağladığını belirtti.

Suriye resmi haber ajansı SANA da Suriye ordusunun Deyri Zor'daki IŞİD kuşatmasını kırdığını duyurdu. Ajans, "Suriye Arap ordusu, Deyri Zor'un batı yakasındaki 137. Tugay'a ilerledi ve IŞİD kuşatmasını kırdı" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Deyri Zor operasyonuna ilişkin açıklama yaptı. Çin'deki BRICS Liderler Zirvesi sonunda basın toplantısı düzenleyen Putin, "Deyr ez Zor radikal muhaliflerin hem siyasi hem de askeri kalesi. Deyr ez Zor operasyonu bittiğinde, bu, teröristlerin ciddi bir yenilgiye uğradığı, Esad hükümetininse tartışılmaz bir üstünlük sağladığı anlamına gelecek" dedi.

Deyri Zor'un alınmasından sonraki süreci değerlendiren Putin, "bundan sonraki adımlarsa ateşkesi güçlendirmek, siyasal süreci başlatmak ve ülke ekonomisini yeniden ayağa kaldırmak olmalı" diye konuştu.

Suriye hükümetine ait sosyal medya hesabında, kuşatmanın kırıldığı bu fotoğraflarla duyuruldu.

# ışid # terörle mücadele # Deyr ez Zor # Suriye Devlet Televizyonu