İstanbul Barosu'na soruşturma

DHKP-C’li Ebru Timtik’in posterini binasına asan İstanbul Baro yönetimi hakkında soruşturma açıkladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 11 baro yöneticisini beyanda bulunmak üzere savcılığa çağırdı.

İstanbul Barosu'na soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, cezaevindeyken ölüm orucunda ölen DHKP-C'li Avukat Ebru Timtik'in dev posterini asan İstanbul Barosu hakkında soruşturma başlattı.

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu’nun da olduğu 11 baro yöneticisini beyanda bulunmak üzere savcılığa çağırıldı.

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu konuya ilişkin Cumhuriyet Gazetesi'ne konuştu, “Politik bir durum söz konusu. Ortada bir suç yok uydurma bir durum var” dedi.

İstanbul Barosu'nun bilinçli olrak hedef alındığını savunan Durakoğlu, posterin baro tarafından asılmadığını, posterin baro görevlilerine rağmen bir gurup avukatın müdür yardımcısının odasına girerek astığını söyledi.

Çok sayıda vukatın tepkisini çeken olay sonrasında İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ayça Özok Ener istifa etti. Baştan Vatan Partisi olmak üzere baro hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Şikâyetler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, soruşturma açtı. Bu kapsamda baro yönetimi, savcılığa sözlü ya da yazılı beyanda bulunacak.

ulusal.com.tr

# istanbul cumhuriyet başsavcılığı # ebru timtik # istanbul barosu