Adana'nın Aladağ'da orman yangınlarının hasarı gün yüzüne çıktı

Adana’nın Aladağ ilçesindeki orman yangını kontrol altına alındı, alevlerin sönmesiyle hasar gün yüzüne çıktı. Ulusal Kanal ekibi yangında zarar gören Topallı Köyü’nde vatandaşlarla konuştu. Yurttaşlar, yeniden üretim yapabilmek ve evlerine kavuşmak için yardım bekliyor.

Adana'nın Aladağ'da orman yangınlarının hasarı gün yüzüne çıktı

Haber: Yalçın Semir Akarsu

PKK’nın çıkardığı yangınların kontrol altına alınmasıyla, hasar da gün yüzüne çıktı. Adana’nın oksijen kaynağı binlerce hektar orman alanı kül olurken, Topallı Köyü’nde onlarca ahır ve 20’in üzerinde ev kullanılamaz hale geldi, tarlalar ve üretim araçları zarar gördü.

Aladağ genelinde valilik, belediye, AFAD, Kızılay ve Kolluk kuvvetleri topyekün dayanışma içerinde çalışma yürütüyor. Birçok noktada zarar gören elektrik hatlarında onarım çalışmaları başladı. Evleri yanan vatandaşlara da yardımlar yapılıyor. İlçede ayrıca, güvenlik amacıyla itfaiye ve jandarma ekipleri hazır bekletiliyor.

Vatan Partisi İl Başkanı Selver Kaplan, bölgede mağdur aileleri ziyaret etti. Kaplan, Türkiye’deki bu ateşin sönmesi için HDP’nin kapatılması gerektiğini söyledi.

# adana # orman yangını # aladağ