23 ilde maske zorunlu hale getirildi

Kovid-19'la mücadelede şehirler, kendi şartlarına göre tedbirler alıyor. Salgına karşı mücadelede sosyal mesafe kuralıyla birlikte maske kullanımı öne çıkıyor. Bu kapsamda 23 ilde maske takma zorunlu hale getirildi.

23 ilde maske zorunlu hale getirildi

"Kontrollü Sosyal Hayat" süreci başlasa da maske takmaK hayati önemde. Sağlık Bakanlığı ve uzmanlar sürekli maske uyarısı yapıyor.

Tedbirler kapsamında maske kullanımı, 23 ilde zorunlu hale getirildi.

Adıyaman, Amasya, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Karabük, Sakarya, Isparta, Kırklareli, Burdur, Siirt, Rize, Kayseri, Tunceli, Kırıkkale, Kahramanmaraş, Eskişehir ve Uşak İl Hıfzısıhha Kurulları, sokağa maskesiz çıkmayı yasakladı.

Maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığı 23 ilin yanı sıra, diğer kentlerde de insan yoğunluğunun oluştuğu bazı cadde ve çarşılara maskesiz girilmesi yasaklandı.

Maske takma, yurt genelinde de, pazar yerleri, marketler, alışveriş merkezleri, toplu ulaşım araçları gibi toplu yerlerde mecburi tutuluyor.

Öte yandan vakaların ve temas yoğunluğunun fazla olduğu bölgeler de birer birer karantinaya alınıyor.

Uygulamanın başarıya ulaştığı yerlerde ise karantina kaldırılıyor. Bütün ihtimallere karşı önlemler üst seviyede tutuluyor.

ulusal.com.tr

# Maske