Alman polisi Irak'a gitmek isteyen PKK'lıları engelledi

Almanya'nın Düsseldorf Havalimanından Irak'ın Erbil şehrine gitmek isteyen bir grubun polis tarafından engellendiği açıklandı. Heyetin "PKK için canlı kalkan" olmak amacıyla yola çıktığı tespit edildi. Ayrıca olayda Almanya'nın, Türkiye ile ilişkilerini bozmak istememesinin de etkili olduğu iddia edildi.

Alman polisi Irak'a gitmek isteyen PKK'lıları engelledi

Almanya üzerinde Irak'ta PKK'ya katılmak için yol çıkan gurup yakalandı.

Olay Almanya'nın önemli gazetelerinden Die Welt'İn polis raporuna dayandırıldı. Düsseldorf Havalimanından Irak'ın Erbil şehrine gitmek isteyen grup, "PKK'ya canlı kalkan" olmak için yola çıktı.

Raporda göre, ülkede PKK'ya yakın Kürt dernekleri terör örgütü PKK'ya destek olmak amacıyla "canlı kalkan" kampanyası başlattı. Irak'a yolculuk ise Haziran ayında gruplar halinde yapılacaktı.

Gazetenin haberinde Almanya'da yasaklı terör örgütü listesinde yer alan PKK'nın Türkiye'ye karşı eylemlerinin desteklenmesinin, Türkiye ile ilişkilere zarar vereceği belirtildi. Teröre destek anlayışının Almanya'nın çıkarları uyuşmadığı vurgulandı. "Alman veya Avrupa vatandaşlarının çatışmaya katılması Türkiye ile ilişkileri olumsuz etkileyecektir." denildi.

Polis, Irak için yola koyulan terör gurubunun içinde Hamburg eyaleti Sol Parti Grup Eş Başkanı ve Eyalet Milletvekili Cansu Özdemir'in bulunduğu bildirdi.

Ayrıca sorgulanan diğer heyet üyelerinden bazılarının yurt dışına çıkış yasağı olduğu bilgisi paylaşıldı.

# ırak # nato # ırak pkk # Almanya PKK # hamburg # almanya türkiye # Alman polisi PKK # Avrupa PKK # NATO Türkiye Almanya # Erbil PKK # Irak Erbil PKK