Bakan Soylu'dan kamu binalarına ilişkin açıklama

İstanbul'un deprem stratejisi AFAD'ın düzenlediği toplantıda masaya yatırıldı. İl Afet Risk Azaltma Planı Hazırlık Toplantısına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Ali Yeryikaya ile yerel yöneticiler katıldı. İstanbul'da yıkıcı bir depremin uzak olmadığını belirten Bakan Soylu, "hazırlıklı olmak zorundayız" dedi.

Bakan Soylu'dan kamu binalarına ilişkin açıklama

İçişleri BakanıSüleyman Soylu, İstanbul’da, Afet Risk Azaltma Planı Hazırlık Toplantısı'nda konuştu.

1999'u, afet yönetiminde bir milat kabul ettiklerini söyleyen Soylu, deprem stratejilerini açıkladı. Soylu, Türkiye’nin afet müdahale kapasitesi anlamında gelişmiş ülkeler seviyesinde olduğunu belirtti:

- Deprem konusunda hem strateji hem de fiili sonuç üretme anlamında, çok ciddi adımlar atıldı. Türkiye kapasitesini geliştirdi. Bugün afet meselesine, afet öncesi-afet anı müdahale-afet sonrası iyileştirme olmak üzere üç aşamalı bakıyoruz. Bu aşamaların her birine ait strateji planlarını, dijital altyapıları ve fiziki kapasiteleri üretiyoruz. Türkiye bugün afet müdahale kapasitesi anlamında Batı'daki gelişmiş ülkeler seviyesindedir. Bugün Avrupa'nın ikinci büyük deprem gözlem istasyon ağına sahibiz.

İstanbul'un afet hazırlık planlarının konuşulduğu toplantıda Vali Ali Yerlikaya da çalışmalardaki son durumu aktardı:

- Tüm ilçelerimizde AFAD merkezleri kurulmasına başladık. Geçen yıl 25 ilçemizde AFAD Merkezi'nin kurulumu tamamlandı. Silivri depremine kadar ilimizde 2 bin 900 toplanma alanı bulunuyordu. Bugün itibariyle 5 bin 599’a çıktı.

# sağlık # deprem # kentsel dönüşüm # süleyman soylu # okul # soylu # İçişleri Bakanı # Bina # ismep