Fikret Seçen hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı talebi

İstanbul Askeri Casusluk soruşturmasında sanıklar lehine verilen TÜBİTAK raporunu dosyaya koymayan Savcı Fikret Seçen ve Mahkeme heyeti hakkında iddianame hazırlandı. Sanıklar hakkında "Görevi kötüye kullanma", "iftira" ve "Resmi belgeyi gizleme" suçlamalarından 14 yıla kadar hapis cezası isteniyor

Fikret Seçen hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı talebi

İstanbul "Askeri casusluk" davasıyla ilgili iddianame hazırlandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, kumpaslar döneminin özel görevli başsavcıvekili Fikret Seçen için tutuklama talepli yakalama kararı istendi.

Talebe gerekçe olarak, İstanbul Askeri Casusluk soruşturmasının savcısı Fikret Seçen ve bu davaya bakan mahkemenin başkan ve üyeleri Metin Özçelik, Metin Ekinci ve Birol Bilen hakkında, “Görevi kötüye kullanma”, “İftira” ve “Resmi belgeyi bozma, yok etme veya gizleme” suçlamaları gösterildi.

İddianamede sanıklar hakkında 14 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

İstanbul Eski Başsacıvekili Fikret Seçen ve mahkeme heyetinin, İstanbul Askeri Casusluk davasında sanıklar lehine verilen TÜBİTAK raporunu dosyaya koymadığı iddia edilmişti.

HSYK, "Görevi kötüye kullanmakla" suçlanan eski İstanbul Başsavcıvekili, Çorum Savcısı Fikret Seçen'i 24 Kasım'da açığa almıştı. Hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirilen Seçen'in 2 gün önce Hollanda'ya gittiği belirlenmişti.

HSYK Başmüfettişi Yunus Nadi Kolukısa'nın hazırladığı raporda Fikret Seçen'in F tipi örgütün yargı yapılanmasının beyin takımında yer aldığı belirtilmişti.

Kumpas operasyonlarının bir birini izlediği günlerde Özel Görevli Başsavcıvekili olan Fikret Seçen; Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk kumpaslarında savcı olarak aktif rol almıştı.

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz de Balyoz savcısı Celal Kara ile birlikte yurt dışına kaçmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# yakalama kararı # fikret seçen