Ceren Damar davasının sanık avukatına disiplin soruşturması

Akademisyen Ceren Damar’ı öldüren öğrencisi Hasan İsmail Hikmet’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ankara 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi kararına ‘kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme’ suçunu gerekçe gösterildi. Karar duruşmasında sanık avukatı Vahit Bıçak’ın tavrı ise tartışma konusu oldu. Hukukçular avukat hakkında soruşturma başlatılmasını istedi. Ankara Barosu tarafından disiplin soruşturması başlatıldı.

Ceren Damar davasının sanık avukatına disiplin soruşturması

Ceren Damar'ı öldüren isme müebbet verildi. Duruşmadaki ifadeleri ile tartışma konusu olan avukat için soruşturma talep edildi.

Ankara’da Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel 2 Ocak 2019'da öldürülmüştü. Ceren Damar, üniversite yerleşkesindeki odasında, sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından tabancayla vurulmuştu. Arından 17 yerinden bıçaklandı. Tutuklanan Hikmet’in, Ankara 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi.

Karar duruşmasında Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, ‘kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme’ suçundan sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiğini açıkladı.

Davada karar çıksa da sanık avukatı Vahit Bıçak’ın duruşma sırasındaki ifadeleri tartışma yarattı.

Bıçak, duruşmada sanık ile maktule arasında ilişki olduğu iddiasını yineledi.

Bu sözlerle tepki çeken sanık avukatına ilişkin Ceren Damar’ın babası Mustafa Damar, “Kızımın kanını akıttıkları yetmiyormuş gibi namusuna dil uzattılar" ifadelerini kullandı.

Avukat Bıçak'la ilgili Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Gül, "Cenazesi başında sevgili eşinin dediği gibi, iyi bir hukukçu, iyi bir mühendis, iyi bir doktor değil; önce iyi bir insan olmaya çalışın...” dedi.

Türkiye Barolar Birliği de avukat hakkında soruşma açılmasını istedi.

Akademisyen Ceren Damar Şenel'in öldürülmesine ilişkin davada sanık avukatı olan Vahit Bıçak hakkında kayıtlı olduğu Ankara Barosu tarafından disiplin soruşturması başlatıldı.

ulusal.com.tr

# soruşturma # ankara barosu # disiplin # Ceren Damar # Ceren Damar Şenel