Rauf Tamer yazdı: Doğu Perinçek haftanın yıldızıdır

Rauf Tamer yazdı: Doğu Perinçek haftanın yıldızıdır

Posta gazetesi yazarı Rauf Tamer, yaklaşan seçimlere ilişkin köşesinde bir yazı kaleme aldı.

Yazısında vatandaşların seçime olan ilgisizliğine değinen Tamer, "Herkes her şeye şüpheyle ve korkuyla bakmaktadır. Kadın, metroda bağırıyor. Çantalı bir genci gösterip: - Canlı bomba, canlı bomba diye çığlık atıyor. Alışveriş merkezinde güvenlik memuru, şüphelendiği bir kadının elindeki domates biber patlıcan dolu torbayı didik didik arıyor. Futbol topunu bomba zannedenler, artık fıkralardan çıkıp hayata girdi." dedi.

Tamer yazısında Perinçek'in AİHM'deki zaferine de yer verdi. Tamer, "Perinçek, haftanın yıldızıdır. Mutluluğu yüzünden okunuyor. Kolay mı? 100 yıllık bir tartışmayı, uygar bir çizgiye taşıdı. Bunu Vatan Partisi adına oy’a tahvil etmeyi de hiç düşünmedi. Tekrar kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Rauf Tamer'in "İki pazar kaldı" başlıklı yazısı şöyle:

Kaldı ama hâlâ soranlar var: - Seçim olacak mı? Haklılar. Herkes her şeye şüpheyle ve korkuyla bakmaktadır. Kadın, metroda bağırıyor. Çantalı bir genci gösterip: - Canlı bomba, canlı bomba diye çığlık atıyor. Alışveriş merkezinde güvenlik memuru, şüphelendiği bir kadının elindeki domates biber patlıcan dolu torbayı didik didik arıyor. Futbol topunu bomba zannedenler, artık fıkralardan çıkıp hayata girdi.

*

Mitingler, ufak ufak devam ediyor ama liderlere tavsiyem: Miting yapmasınlar. Kalabalıkları görünce dayanamıyorlar, coşup yine ağızlarına geleni söylüyorlar. Halbuki, salon konuşmalarında, panellerde ve konferanslarda ne kadar başarılılar. Meydanlara çıkınca, tanınmaz hale geliyorlar.

*

Yüz yüze bakacak dermanları kalmalı ki, yarın muhtemel bir koalisyon için müzakereye oturabilsinler. Hatta bana sorsanız, sandıktan “tek başına iktidar” bile çıksa, yine de geniş tabanlı bir koalisyon aramalarını tavsiye edeceğim. En az 2 yıl Türkiye öyle yönetilmeli. Doğu Perinçek Şu inceliğe dikkat: - “Emperyalistlerin bir yalanı dedik. Ermeni yalanı demedik.” Perinçek, haftanın yıldızıdır. Mutluluğu yüzünden okunuyor. Kolay mı? 100 yıllık bir tartışmayı, uygar bir çizgiye taşıdı. Bunu Vatan Partisi adına oy’a tahvil etmeyi de hiç düşünmedi. Tekrar kutluyorum.

# Doğu Perinçek # aihm # Rauf Tamer