YSK kesin sonuçları açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu başkanlık referandumunun kesin sonuçlarını açıkladı. 'Evet' oyları yüzde 51,41, 'Hayır' oyları ise yüzde 48,59 olarak kesinleşti. YSK mühürsüz oyları geçerli sayan karara yapılan itirazların ret gerekçesini de açıkladı. Açıklamada "Tam kanunsuzluk koşulları oluşmamıştır” denildi.

Halkoylamasının kesin sonuçları açıklandı.

Açıklamayı Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven yaptı. Buna göre 'Evet' oyları yüzde 51,41, 'Hayır' oyları ise yüzde 48,59 olarak belirlendi.

YSK mühürsüz oyları geçerli sayan YSK kararına yapılanı itirazları neden reddettiğini de açıkladı. CHP ve Vatan Partisi tartışmalı karara itiraz etmişti.

Açıklamada “Tam Kanunsuzluk koşulları oluşmamıştır. Sandık kurulunun hatasıyla seçmenin oyu yok sayılamaz” ifadeleri kullanıldı.

Gerekçeli karara ilk tepki YSK’nın muhalif üyesinden geldi. YSK üyesi Cengiz Topaktaş'ın hazırladığı 12 sayfalık 'karşı oy' yazısında dikkat çekici tespitler yer aldı.

"Tam kanunsuz koşullar oluşmadı" gerekçesine itiraz eden Topaktaş "YSK'nın tepeden inme kararı" nedeniyle mühürsüz oyların sayımının imkansız hale geldiğini belirtti, “YSK kanun koyucu gibi hareket edemez” dedi.

ulusalkanal.com.tr

# ysk # referandum # Evet