Nemrut Dağı turizm sezonunu açtı

Adıyaman'da dünyaca ünlü Nemrut Dağı, kar temizleme çalışmalarının ardından yeniden turizme açıldı. Bu yıl kar yağışı çok olmadığı için yol erken temizlendi.

Nemrut Dağı turizm sezonunu açtı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bulunan 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı'nda kar temizleme çalışmalarının bitirildi. Böylece sezon açıldı. Nemrut Dağı, turist ağırlamaya başladı.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Nemrut Dağı, Aralık 2020 sonunda kar yağışı nedeniyle turizm sezonunu kapatmıştı. Kommagene Krallığı'na ait 50 metre yüksekliğinde, 150 metre çapındaki tümülüs ile dev heykellerin bulunduğu Nemrut Dağı Milli Parkı, kar temizleme çalışmalarının ardından kapılarını açtı.

İspanya'dan gelen bilgisayar yazılımcısı Betanin Bellera, 4 arkadaşı ile beraber dünya turuna çıktıklarını, en sevdiği ülkeler arasında Türkiye'nin geldiğini söyledi:

- Türkiye insanı ülkesi gibi çok iyi. Nemrut anlatamayacağım kadar güzel. Buradaki doğal ortam beni çok etkiledi. Tekrar Nemrut'a geleceğim.

Bu yıl kar yağışı az olduğu için Nemrut Dağının yolu erken temizlendi. Yetkililer turizm sezonundan ümitli.

# kar # Adıyaman # kar yağışı # turist # turizm # UNESCO # kış # Nemrut # kahta # turizm sezonu # Dünya Kültür Mirası Listesi # Nemrut Dağı # kar temizleme # adıyaman kahta # Kommagene Krallığı # UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi # Nemrut Dağı turizm # Adıyaman Nemrut Dağı # Nemrut Dağı UNESCO # Nemrut Dağı Milli Parkı